Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spennende fra Kleive

Audun Kleive er tilbake med en ny cd. Der fortsetter han å utforske et rått tilhogd og spennende landskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trommeslager Audun Kleive har i mange år vært fargerikt til stede på den norske jazzscenen. Han er kjent trommeslager fra bl.a. Terje Rypdals eksperimentelle og tunge rock/jazzprosjekt «Chaser», trioene Konkova, Iversen & Kleive og Jøkleba.

Han solodebuterte først i 1997 med albumet «Bitt», der kan kastet seg på teknobølgen med all sin rytmiske iver og eksperimentelle jazzerfaring.

Nå er han tilbake med en ny cd. Der fortsetter han med å utforske et rått tilhogd og spennende landskap, som både han selv og kolleger som Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær har vært med på å meisle ut. Navnet «Generator X» er en glimrende allegori, både på cd-en og Kleive som utøver og komponist.

«Bitt» var utfordrende og infernalsk. Den viste at Kleive var moden til å eksperimentere og blande sjangere.

Men jeg synes han lykkes i enda større grad med «Generator X». Den er mer kontrollert, underfundig og har flere lag og klangbilder som gir større og dypere lytteropplevelser.

På albumet har han med seg sine faste musikalske partnere: Christian Wallumrød og Ståle Storløkken (div. tangenter), Arve Henriksen (trompet) og Jan Bang (samples).