Spennende stemmer gjenoppliver fantasy

En uke før «Hobbiten»-premieren.

FANTASTYSK: Iselin Alvestad er en av de norske fantasyforfatterne som leses av flest om dagen. Hun fletter inn mange lag av politikk og moderne tankegang i sine ellers veldig fantasifulle ungdomsøker. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
FANTASTYSK: Iselin Alvestad er en av de norske fantasyforfatterne som leses av flest om dagen. Hun fletter inn mange lag av politikk og moderne tankegang i sine ellers veldig fantasifulle ungdomsøker. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:)- Fantasysjangeren er helt klart en trend i tiden, sier bokansvarlig på Ark Egertorget, Marit Grue.

- Vi har ikke tidligere hatt egen fantasyhylle på ARK, men det må vi få oss nå. Vi ser at publikummet blir stadig større, legger hun til.

Flere unge, norske forfattere konsentrerer nå alle sin tid om å skrive fantasy. Kristine Tofte skriver serien «Song for Eirabu», som bokbloggerne har trykket til sitt hjerte. Ruben Eliassens «Phenomena»-serie har totalt blitt trykket i 130 000 eksemplarer. Også har du Iselin Alvestad, forfatter om natten og statsansatt med hemmelige oppgaver om dagen. Hun har skrevet «Alanya»-serien, med et opplag på hele 30 000.

Alle er del av en bølge av nye, norske fantasyforfattere som vil tøye grensene for hele sjangeren.

Ny vår Salgstallene viser at det fortsatt er de store internasjonale suksessene - «Twilight», «Game of Thrones» og «Harry Potter» - som trekker flest lesere inn i fantasyens verden.

- Men den norske fantasylitteraturen for ungdom er et veldig spennende felt i stadig utvikling, sier Johanne Askeland Røthing, barne- og ungdomsredaktør i Aschehoug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer