Spennende truck-kjøring

Ekstrem fart i «Excite Truck».

NÅ RENNER DET ikke akkurat inn med storslagne Wii-spill om dagen, det har vært en liten pause i utgivelsene som jeg håper ikke vedvarer. Et lyspunkt for de som har spilt gjennom «Zelda», bowlet seg lei og laget Hitler- og Dan Børge Akerø-Miier en gang for mye, kommer nå skrensende inn på konsollen med «Excite Truck».

Det første forsøket på Wii-bilkjøring i «GT Pro Series» var en katastrofal og utdatert fadese. En innovativ styringsform der Wii-kontrolleren vris på som et ratt, kunne ikke veie opp den totale mangelen på moro.

Derfor var det med en sunn porsjon skepsis at «Excite Truck» ble fyrt opp. Men allerede i den påkrevde opplæringdelen blir det klart at dette ikke er nok et generisk bilspill.

BAK RATTET PÅ en kjempetruck skal du i rasende tempo forsere terrenget på en så urealistisk og adrenalinpumpende måte som mulig. Ingen hopp er for høye, spesielt ikke når du kan booste deg over bakketoppene.

Selvfølgelig er det viktig å komme først i mål, men like viktig er det at du samler sammen stjerner ved å gjøre forskjellige stunts gjennom banens gang. Dette kan være å forsere trange skogområder eller hoppe gjennom ringer i lufta.

GRAFIKKEN ER ikke så aller verst etter Wii-standard, og styringen med Wii-kontrolleren fungerer akkurat slik man skulle tro den gjør.

Det tar imidlertid ikke så lang tid før du har feid gjennom de fleste løpene på det lille utvalget av baner. Spillet blir dobbelt så moro når du spiller med en kompis, og derfor er det synd at flerspilling er såpass begrenset som det er. Kunne ikke Nintendo åpnet opp for flere moduser og spillere - og samtidig åpnet slusene mot nettet? Da hadde vi virkelig snakket.

Spennende truck-kjøring