- Spennende

NRKJ-lederen mener det er bra at NRK får en sjef som kjenner NRK.

- Vi synes dette er et spennende valg. Detter vel første gang det blir rekruttert en sjef fra bedriften, og det synes vi er bra. Hans-Tore Bjerkaas kjenner NRK veldig godt. Så godt at det blir en utfordring for oss som fagforening, for vi kan ikke tegne et bilde av NRK som ikke stemmer med virkeligheten, sier en fornøyd leder i journalistenes fagforening, NRKJ, Pål Hansen.

Flink strateg

Han ser store fordeler av å ha en sjef som kjenner bedriften ut og inn etter mange år både i Tromsø og i Oslo. Pål Hansen har selv jobbet under Hans Tore Bjerkaas i NRK Troms.

- Ja, jeg kjenner ham godt. Hans-Tore Bjerkaas har sittet sentralt i NRK de ti siste årene, og har vært sentral i mye av den strategien som har vært utviklet disse årene. Og, vi skryter ikke av oss selv så ofte, men NRK er jo en suksess fra a til å i europeisk sammenheng, og det tyder på at det har vært en fornuftig strategi. Og at en som har vært strategisk i det arbeidet blir sjef - det synes vi er bra.

- Dette blir spennende, sier Pål Hansen til Dagbladet.no.

Ser fram til samarbeid

Ryktene på Marienlyst har pekt på Hans-Tore Bjerkaas i hele dag, og Hansen tror den nye sjefen blir godt mottatt:

- Vi i NRKJ har valgt å være fri og uavhengig og ikke pekt på noen av kandidatene tidligere. Nå ser vi fram til et konstruktivt samarbeid.

- Jeg tror denne nyheten blir godt tatt imot av de ansatte her i NRK. Hans-Tore Bjerkaas er en veldig mange kjenner, og en som kjenner bedriften godt. Det tror jeg folk setter pris på, sier Pål Hansen.

<B>FORNØYD:</B> NRKJ-leder Pål Hansen mener Hans-Tore Bjerkaas som ny NRK-sjef blir vanskelig å lure etter mange år i bedriften. - Dette tror jeg blir godt mottat hos de ansatte.