Spenning på Svalbard

Overbevisende krimdebut fra polarhelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Monica Kristensen har holdt en lav profil etter bruduljene i Redningsselskapet, og skriving har antakelig vært hennes form for avreagering og batterilading.

Resultatet har blitt kriminalromanen «Hollendergraven», som er et overraskende velskrevet debutarbeid.

Hode uten kropp

Tatt i betraktning Monica Kristensens fortid som polarforsker, er det derimot ingen overraskelse at handlingen i «Hollendergraven» foregår på Svalbard. Romanen er en lett makaber «whodunnit», hvor et hode uten kropp blir utgangspunkt for en omfattende etterforskning.

Åpenbart talent

Øya Prins Karls Forland er en del av Forlandet nasjonalpark, og enkelte områder er det ikke lov å oppholde seg på. Det gjelder blant annet en flere hundre år gammel nederlandsk gravplass, hvor kistene er skjøvet opp av tundraen og ligger delvis synlige i landskapet. Men dette forbudet gir den lille cruisebåten «Isbjørn» blanke i, og setter i land sine nysgjerrige passasjerer som gjør et funn de aldri vil glemme.

For et avskåret hode ligger i en av de gamle kistene, og det kan neppe være mer enn noen måneder gammelt. Men når Kripos og Sysselmannen kommer dit, finner de verken en kropp eller noe annet som kan identifisere den døde. I tillegg er det ingen savnede personer på Svalbard, så politiet har ingen åpenbare spor å gå etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer