Anmeldelse: The Rain på Netflix

Spenningen er på topp, men Netflix' første skandinaviske originalserie skuffer likevel

De pleier i det minste å leke litt med sjangeren når de hermer etter andre.

LIVSFARLIG NEDBØR: I Netflix' første skandinaviske storsatsning bør du passe deg for regnet. I «The Rain» er mottoet «Stay dry, stay alive». Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et virus som spres med regnet og dreper på sekunder. Det er det brutale utgangspunktet for den danske spenningsserien «The Rain», som får premiere om en uke. Som Netflix’ første ordentlige originalserie fra Skandinavia («Lilyhammer» var et samarbeid med NRK) har den blitt hypet over lang tid. Intense trailere viser bilder av ungdommer som løper for livet gjennom nordisk skoglandskap, fra en bokstavelig talt overhengende fare. Men etter tre episoder er det bare å slå fast: Denne originalserien er ikke spesielt original.

Den føyer seg pyntelig inn i rekka av postapokalyptiske historier om pandemier og utslettelse. Deriblant BBC-serien «Survivors» (2008), som også har vært vist på NRK.

Deler av plottet er nesten mistenkelig likt, men så inneholder begge seriene ingredienser som virker nærmest obligatoriske for sjangeren: Foreldre og barn som skilles og bruker resten av sesongen på å lete etter hverandre. Ungdommer som må lære å samarbeide i en «Fluenes herre»-inspirert kamp for tilværelsen. Moralske kvaler når de må velge mellom å hjelpe andre eller beskytte seg selv. Og multinasjonale selskaper med skjult agenda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer