Spenningens mester

Skarp psykologisk thriller om en trist kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Inger Frimansson er i mine øyne en av Sveriges fineste spenningsforfattere. Hennes blanding av stødig persontegning og grundig intrigebygging blir til skarpe psykologiske thrillere som bare er til å grøsse av. Særlig inntrykk gjør de trøstesløse livene til hovedpersonene hennes og de ofte nytteløse strabasene de må gjennomgå.

Sjaskete dame

I «Svarte røtter» handler det om Hilja Agnevik, en sjaskete og overvektig dame i slutten av 40-åra, med svært lite fristende framtidsutsikter. Hun bor sammen med den førtidspensjonerte storesøsteren Karla, som terroriserte Hilja og broren deres under oppveksten. Hilja jobber i en blomsterbutikk, hvor hun trives sånn passe, men hennes eneste lyspunkt og atspredelse er sporadisk sengehygge med gifte Gösta, men han ser ikke ut til å ville forlate kona.Alt er altså bare sorgen, men Hilja øyner et slags håp en dag en arrogant mann bestiller blomster til filmstjernen Jennifer Ask. En gang for lenge siden het hun Jenny Anderon og var Hiljas bestevenninne, så Hilja legger håpefullt et lite brev ved blomsterforsendelsen og ber Jenny om å ta kontakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer