Spenstig, men rotete

Mye bra, men forfatteren roter det til på slutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Kjell H. Mære debuterte i fjor med kriminalromanen «En til evigheten», hvor han introduserte førstebetjent Thor Due ved lensmannskontoret i Valdres. Boka fikk god mottakelse, og i «Fra helvete og ned» er Due tilbake igjen for å løse nye krimgåter.

Ekstrapensjon

Den gamle offiseren Julius Wulff har funnet en sikker kilde til å spe på pensjonen med: Han presser penger fra andre militære, som han har gravd fram stygge hemmeligheter om. Resultatet har i åras løp blitt til en bankboks full av kontanter, men nå er noen i ferd med å avsløre ham.

Samtidig dør mannen som eier Helvete, et usselt lite småbruk oppe i Valdres. Han har to arvinger, to fettere som ikke liker hverandre, men det er flere andre som er interessert i å kjøpe eiendommen. Og oppdagelsen av et ukjent maleri av en gammel, engelsk landskapsmaler skaper også oppstyr, til og med på nasjonalt plan.

Utro med lensmannen

Selv om det er mer enn nok å gjøre for de ansatte ved lensmannskontoret i Valdres, har Due mye annet å styre med. For etter at han forførte lensmannen, lider han store kvaler både hjemme og på jobben. Han føler at han har sviktet kona, og forholdet til sjefen er dårlig fordi de ikke har fått snakket ut om sidespranget. Her skal det kanskje legges til at lensmannen er en kvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer