Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spent og stolt

HAUGESUND (Dagbladet.no): Tom Remlov er stolt når han presenterer regissør Hans Petter Moland og skuespillerne Ian Hart og Lena Headey i forbindelse med den britisk/norske samproduksjonen «Aberdeen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i Haugesund i dag, sitter en spent Tom Remlov sammen med en enda mer spent Hans Petter Moland og de to britiske skuespillerne Ian Hart og Lena Headey. I kveld skal filmen avslutte filmfestivalen her i Haugesund.

«Aberdeen» handler om Kaisa (Lena Headey) som må hente sin forfyllede far (Skarsgård) fra Norge til Scotland. På turen møter de lastebilsjåføren Clive (Ian Hart), som plukker dem opp langs en øde veistrekning.

Det er første gang de to britiske skuespillerne Ian Hart og Lena Headey er med i en skandinavisk filmproduksjon. Hvordan var det å jobbe med Hans Petter Moland?

- Et hvert filmsett har sin egen atmosfære. På «Abderdeen» var stemningen veldig rolig. Hans Petter har evnen til å gi deg frihet som skuespiller samtidig som han passer på deg. Han har en klar visjon for hva han ønsker fra deg, sier Ian Hart.

Harry Potter

Ian Hart har også fått en rolle i den nye Harry Potter filmen.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal spille ennå, men jeg tror det er en ond og skurkete karakter, sier Hart.

Lena Headey roser også Moland som regissør.

- Det var en unik opplevelse for meg å jobbe med en regissør som hadde fullstendig tro på deg som skuespiller, sier Headey.

Kan «Abderdeen» karakteriseres som en tradisjonell road movie?

- Det er en slags road movie, men ikke i tradisjonell forstand. I «Aberdeen» er de på vei til et sted, de har et mål med reisen. De rømmer ikke fra noe. Det er også en kjærlighetshistorie, en historie om mennesker som har mistet hverandre på veien og som finner tilbake til hverandre. Filmen kan kanskje karakteriseres som en psykologisk road movie, sier regissør Hans Petter Moland.

«Aberdeen» har fått meget gode omtaler på filmfestivaler rundt omkring, men hvordan går det med den internasjonale distribusjonen av filmen?

- Etter Haugesund tar vi med «Aberdeen» til den store internasjonale filmfestivalen i Toronto. Det er på dette markedet vi håper å finne internasjonale kjøpere til filmen, men det å selge en filmer omtrent som å spille tombola. Gevinsten er usikker, sier Tom Remlov.

«Aberdeen» har premiere i Norge 29 september.

SPENTE: Ian Hart og Lena Heady har premierenerver.