Spent programleder

I går startet Katrine Moholt og Frithjof Wilborn den aller første TV2-sendte bøssebæreraksjonen med et to timer langt direktesendt underholdningsprogram.

I kveld blir det klart om 30000 bøssebærerne har fått samlet inn nok penger til et nytt redningsfartøy for Redningsselskapet.

- Redningsselskapet har behov for å ruste opp flåten sin, hvor de eldste båtene er rundt 40 år gamle. Målet er først og fremst å få samlet inn 30 millioner kroner, som er hva en nye skøyte koster, sier programleder Katrine Moholt.

- Vi er veldig spente på hvordan det vil gå, men vi håper folk vil synes det er ålreit å samle inn penger til noe så helnorsk som Redningsselskapet. Det mange ikke er klar over er at de mottar veldig lite statsstøtte, og har overlevd siden 1891 først og fremst på frivillig arbeid, lokale innsamlingsaksjoner og donerte gaver. Dette er mennesker som gjør en kjempejobb, og som til sammen har reddet 6000 mennesker på sjøen opp gjennom årene, sier Moholt.

Siden mai har hun jobbet med helgens to programmer, og har selv prøvd seg som redningsarbeider i et døgn.

- Det har vært en fryd å jobbe med dette, og det blir fryktelig gøy å avslutte med direktesending. Jeg håper på en nasjonal dugnad for å få dette til, sier hun.

PÅ TV I KVELD: Katrine Moholt. Makker er Frithjof Wilborn.