Sperrer 135 000 låter

Napster har fire dager på seg til å stanse 135 000 låter som blir distribuert via programmet deres.

I går sendte organisasjonen The Recording Industry Association of America (RIAA) en liste over låter som må fjernes fra Napster. Liste innholdt åndsverksbeskyttede låter fra fem plateselskaper. Låtene er sortert etter artistens navn, navn på sangen og navnet på albumet.

Send på mail

Lista ble sendt på mail i går kveld, med klar beskjed om at alle de 135 000 sangene måtte fjernes innen onsdag.

Bakgrunnen for fjerningen av låtene, er kjennelsen til dommer Marilyn Hall Patel. Hun slo fast at låtene måtte fjernes tre virkedager etter at Napster hadde mottatt lista, skriver nyhetstjenesten Ananova.

Det blir ingen enkel jobb. Brukerne av Napster har allerede begynt å endre navn på låtene, slik at de blir vanskeligere å utelukke.

1,46 millioner måter

- Du vil fremdeles kunne laste ned låtene vi ikke er bedt om å luke bort. Napster vil fremdeles fungere, skriver selskapet på sin hjemmeside.

Da Dagbladet.no var inne på Napster klokka 1830 i kveld, var det mulig å laste ned 1,46 millioner låter. Det tilsvarer 6113 gigabytes med musikk. Artister som Madonna, Britney Spears, Eminem, Robbie Williams og Metallica lå fremdeles ute med minst hundre låter hver. Det var heller ikke noe problem å laste ned sanger.

Dagbladet.no har testet alternativene til Napster!