Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sperringene brøt sammen da Neil Armstrong kjørte fra Stortinget til Slottet

Skrittene på Karl Johan skulle være store sprang for USAs omdømmediplomati.

SLOTTSPLASSEN: Den folkelige mottakelsen av mannskapet fra Apollo 11-ekspedisjonen til månen toppet seg da de tre heltene reiste i åpen bil fra Stortinget til Slottet og audiens hos Kong Olav 10. oktober 1969. FOTO: NTB SCANPIX
SLOTTSPLASSEN: Den folkelige mottakelsen av mannskapet fra Apollo 11-ekspedisjonen til månen toppet seg da de tre heltene reiste i åpen bil fra Stortinget til Slottet og audiens hos Kong Olav 10. oktober 1969. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Politisperringene langs Karl Johan brøt sammen da de tre astronautene som hadde ført det amerikanske flagget til månen, kjørte i åpen bil fra Stortinget til Slottet en høstdag i 1969.

Menn, kvinner og barn nærmest kastet seg over bilen på jakt etter et håndtrykk. Flere ganger forsvant både bilen og astronautene selv i mylderet av mennesker, fortalte Aftenposten, ikke så rent lite begeistret selv.

Verdensturné

På sin verdensturné som president Richard Nixons personlige utsendinger, møtte Neil Armstrong og hans kolleger beundrende folkemasser hvor enn de gikk. Gjennom 38 dager og 22 land i fem verdensdeler brakte de med seg et nøye utmålt budskap om USAs rolle i verdenssamfunnet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?