Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spice-bot

Spice Girls må betale en italiensk scooterprodusent rundt 13 millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den italienske scooterprodusenten Aprilia som har blitt tilkjent erstatningen av britisk høyesterett. Problemene startet da Aprilia sponset Spice Girls' verdensturnh i 1998. Som en del av pakka produserte Aprilia en Spice Sonic scooter med silhuetten til de fem medlemmene av bandet på siden. Da Ginger Spice Geri Halliwell trakk seg fra gruppa en måned etter at avtalen var inngått, floppet også scootersalget. Ingen ville ha en Spice Sonic med bilde av fem krydderjenter på.

Aprilia nektet å betale gruppa honoraret de hadde avtalt og krevde erstatning for tort og svie. Spice Girls kevde på sin side honoraret.

Aprilia påsto at gruppa måtte ha visst om muligheten for at Ginger kunne forsvinne, men de opplyste ikke om dette da de underskrev kontrakten. Spice Girls hevdet at Halliwell hadde lovet å ikke forsvinne før etter USA-delen av turneen var over, men ble ikke trodd av retten. Det kostet krydderjentene 13 millioner kroner, pluss en ripe i scooterlakken.

Kostet mye: Geri Halliwells brudd med Spice Girls fikk økonomiske følger for kryddergruppa.
Hele Norges coronakart