Spice-Geri med spiseforstyrrelser

- Jeg ble anorektisk da pappa døde, innrømmer Geri Halliwell (27). I Spice Girls var Geri den yppige og sexy «Ginger» Spice.

Geri hadde høyest puppeføring av de fem jentene i gruppa. Men bak det vellykkede imaget har hun slitt med bulimi og anoreksi i mange år. Sykdommen ble utløst mens hun var nakenmodell i tida før Spice Girls.

Spyr

- Fysisk er det fryktelig. Du spyr opp alle mineraler og har det jævlig. Det er som å være alkoholiker, narkoman eller spilleavhengig. Du prøver å avlede tankene fra de egentlige problemene. Først når du får kontroll over livet ditt, blir du frisk, sier Geri i et intervju med Aftonbladet. Sykdommen plager henne fremdeles.

Jehovas vitner

Anoreksi-spekulasjonene har gått høyt rundt de superslanke jentene i Spice Girls. Victoria Adams var radmager og syltynn like etter at hun hadde født, og Mel C trener stadig hardere med vekter.

Geris spiseforstyrrelser toppet seg da faren døde i 1995. - Jeg var en ekte pappajente, og da han døde ble jeg veldig anorektisk, sier hun.

- Jeg var en outsider i barndommen, den fattige jenta på skolen. Jeg følte meg ikke bra nok, ikke klok nok, ikke lang nok, forteller hun om oppveksten i den lille byen Hertfordshire i England. Som jentunge ble Geri slept med da moren involverte seg i Jehovas Vitner etter skilsmissen. Geri måtte banke på dører sammen med den nyfrelste moren.

SYK: Geri Haliwell hadde høyest puppeføring i Spice Girls, men nå inrømmer hun at hun har slitt med bulimi og anoreksi i mange år.