Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spice Girls-comeback, supermodeller, George Michael og karneval

Slik blir kveldens OL-avslutningsseremoni i London.

COMEBACK?: 90-tallets kanskje største popband, Spice Girls, er ventet å opptre under avslutningsseremonien i kveld. Foto: Stella Pictures
COMEBACK?: 90-tallets kanskje største popband, Spice Girls, er ventet å opptre under avslutningsseremonien i kveld. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): - Showet vi lager er veldig skinnende, det er veldig fargerikt. Vi ønsker ikke å mase om vår kultur. Nå vil vi bare ha det gøy, sier Kim Gavin til britiske Telegraph.

Han snakker om kveldens avslutningsseremoni - det spektakulære showet som skal sette et endelig punktum for OL i London 2012 - som han er ansvarlig for.

I tillegg til Norge, har ytterligere 204 land vært representert i Sommer-OL i London, og tradisjonen tro skal De olympiske sommerleker avsluttes i storslått stil med et show som sendes på NRK1 klokka 21.55 i kveld, med tittelen «A Symphony of British Music».

Hemmelighetskremmeri I lang tid har det blitt spekulert i hvilke artister som vil stå på scenen i Olympiastadion under avslutningsseremonien i kveld.

Til tross for at det avsluttende showet er i ferd med å starte, er programmet på ingen måte offentliggjort enda, med unntak av én artist som nylig offentliggjorde seg selv ved hjelp av mikrobloggtjenesten Twitter.

- Hei alle, hvordan går det? Jeg tilbringer mesteparten av uka på å øve som en gal før OL-avslutningsseremonien, skrev George Michael på Twitter forrige uke.

Bli heller ikke overrasket om det britiske rockebandet Muse dukker opp på scenen. De har nemlig skrevet den offisielle OL-låta «Survival», og er ventet å framføre den i kveld.

Spice Girls? Kveldens avslutningsseremoni skal nemlig fungere som en hyllest til 50 år med britisk pop, og det nær tre timer lange showet skal feire det beste av britisk musikk.

I PARADE: Ifølge The Sunday Telegraph skal en rekke britiske modeller gå i parade for å hylle den britiske kreativiteten i kveld. Blant dem er Kate Moss. Foto: Stella Pictures
I PARADE: Ifølge The Sunday Telegraph skal en rekke britiske modeller gå i parade for å hylle den britiske kreativiteten i kveld. Blant dem er Kate Moss. Foto: Stella Pictures Vis mer

Blant andre artister som ventes på scenen, er Pet Shop Boys, Emeli Sandé, Jessie J, Russell Brand, Tinie Tempah og Ed Sheeran.

Lenge har også ryktene om en Spice Girls-reunion i OL-forbindelse florert, og rykteflommen ble på ingen måte dempet da de fem jentene ble observert under en gjennomgang nylig.

Ifølge The Sunday Telegraph skal Victoria Beckham, Melanie C, Melanie B, Geri Halliwell og Emma Bunton opptre i oppdaterte Posh-, Sporty-, Scary-, Ginger- og Baby-Spice-kostymer på toppen av svarte London-drosjer, omgitt av modeller av andre landemerker som Tower Bridge, London Eye og Battersea Power Station.

Hyller britisk musikk Over 1400 utøver tar del i avslutningsseremonien, inkludert 3500 frivillige og 380 skolebarn, ifølge The Independent.

Spice Girls vil mest sannsynlig mime, mens yngre utøvere som Ed Sheeran og Emeli Sandé vil framføre andres sanger. Ray Davies er forventet å synge Waterloo Sunset, mens hundrevis av barn gjenskaper flyten av elva Themsen skriver Daily Mail.

Overdådige og spektakulære rekvisitter og figurer forventes å fylle Olympiastadion i kveld. Det blir akrobater, luftutøvere og hundrevis av frivillige dansere.

- Dette er ingen «straight» konsert. Ikke noe «la oss invitere noen legender og la dem synge sine yndlingssanger», sier Gavin.

Sett av nær én milliard Ifølge BBC fikk nærmere én milliard mennesker med seg åpningsseremonien, de aller fleste fra tv-skjermen, og man skal ikke se bort ifra at et liknende antall benker seg foran skjermen for å se avslutningsseremonien i kveld.

Til tross for at Norge ikke har returnert med færre med medaljer enn årets totalt fire siden 1984, har også vi grunn til å juble.

OPPTRER: George Michael har selv bekreftet at han er en del av avslutningsseremoniprogrammet på Twitter. Foto: Stella Pictures
OPPTRER: George Michael har selv bekreftet at han er en del av avslutningsseremoniprogrammet på Twitter. Foto: Stella Pictures Vis mer

Håndballjentene og kajakkpadler Eirik Verås Larsen har sørget for gulljubel i London, Bartosz Piasecki overrasket alle da han fektet seg til sølvmedaljen og syklist Alexander Kristoff spurtet inn til OL-bronse.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media