Spice Girls er død - forever

Spice Girls har begravd stridsøksa. Jentene møttes hjemme hos Victoria Beckham mandag. - Men det blir aldri noen gjenforening, sier Melanie C til Dagbladet.

For to dager siden var Spice Girls samlet for første gang på to år på godset til Victoria og David Beckham. Men Melanie «Sporty Spice» Chisholm avkrefter overfor Dagbladet at bandet skal gjenforenes.

- Vi hadde et hyggelig møte, men snakket ikke business. Spice Girls er definitivt historie. Det er sjelden vi ser hverandre alle sammen, så derfor tok vi initiativet til en hyggelig middag sammen, sier Melanie C på telefon fra London.

Hun forteller at det ikke er noen fiendskap mellom jentene, og at alle er fornøyd med å være soloartister.

Vokste fra hverandre

Den siste uka har britiske aviser spekulert i et gjenforeningsmøte med Spice Girls. Til og med Dagsrevyen videreformidlet ryktene, som startet i den lite etterrettelige avisa The Sun som mandag slo fast at Spice Girls skal gjenoppstå.

- Nei, det skal vi ikke. Vi har vokst fra hverandre. Det var morsomt så lenge det varte, men nå konsentrerer jeg meg om solokarrieren. Det gjør de andre også, sier Melanie C.

Spice Girls oppleve fra 1996 til 2000 en utrolig popularitet kombinert med et ufattelig platesalg på til sammen 35 millioner eksemplarer fordelt på de tre platene «Spice», «Spiceworld» og «Forever». Girl Power ble et begrep. Bandet solgte også 25 millioner singler og hadde åtte førsteplasser på hitlistene i Storbritannia. Jentene framsto som en sterk enhet, inntil vennskapet begynte å rakne.

Melanie C best

Alle Spice-jentene har satset på en solokarriere, men bare Melanie C har lyktes rent musikalsk. Hun har ikke bare den beste stemmen, men også den beste smaken. Debutplata «Northern Star» (1999) ble godt mottatt av kritikerne, er solgte i tre millioner eksemplarer, hvorav 56000 var i Norge.

Den ferske singelen «Here It Comes Again» er nummer 25 på hit40-lista denne uka.

Det er en langsom og kjølig poprock-låt med smårøft gitarfokus. Albumet «Reason» kommer 10. mars.

- «Reason» er mer moden en naturlig følge av mye turnévirksomhet i kjølvannet av «Northern Star». Jeg har lært mye og utviklet meg som artist. På debutplate prøvde jeg meg fram med ulike stilarter. Her er det mer ensartet pop og rock. - Jeg er 29 år nå, og ingen ungjente lenger.

Melanie C går i gang med ny turné til våren og lover å komme til Norge i løpet av sommeren.

Mot Tony Blair

Melanie C ser ikke på seg selv som en person med stor politisk interesse. Men hun har lite til overs for alliansen Bush og Blair.

- Jeg er imot krig i Irak, og synes det er på tide at Tony Blair lytter til sitt folk.

Ellers beskriver hun seg som en lykkelig person. Innspillingen av plata er over, og hun kan konsentrerer seg om kjæresten Tom og vennene sine.

- Jeg traff Tom på en fest for et år siden. Han er 35 år og vi har det bra sammen. Den eneste av Spice-jentene jeg ser av og til, er Emma. Vi bor i samme kvartal. Ellers bruker jeg mye tid på venner, og liker å gå ut og kose meg på byen.

Er frisk nå

Hun har aldri lagt skjul på sine spiseforstyrrelser og depresjoner.

- Jeg har slitt i mange år, men har vært frisk i halvannet år nå. Ungdom i dag er veldig kroppsfiksert, og mange rammes av spiseforstyrrelser og blir alvorlig syke. Jeg vet at jeg er et forbilde for mange unge, men jeg håper jeg kan være et sunt forbilde, sier Melanie C.

Hun er opptatt av å trene, men bryr seg ikke lenger om å være syltynn.

- Det viktigste er å trives med kroppen. Jeg jogger, driver litt kickboksing og trener litt forskjellig tre ganger i uka, men det er yoga jeg trives best med.

Hun hører også mye på musikk.

- For tida hører jeg på Alanis Morissette, Foo Fighters og Queens Of The Stone Age.

SATSER VIDERE: - Jeg har lært mye og utviklet meg som artist. På debutplata prøvde jeg meg fram med ulike stilarter. Her er det mer ensartet pop og rock, sier Melanie C om sitt nye album «Reason», som kommer 10. mars.