Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spice Girls fantastiske karriere

På bare fire år gikk Spice Girls fra å være ingenting til å bli superstjerner. Den svenske avisen Aftonbladet har kartlagt gruppas fantastiske karriere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mars 1994 Produsenten Bob Herbert bestemmer seg for å skape en jentegruppe. 400 jenter svarer på hans annonse. Geri, Victoria, Mel B., Mel C. og Michelle Stephenson blir valgt ut til å synge i gruppa.

Mai 1994: Michelle hopper av og blir erstattet av Emma Bunton. Geri foreslår at gruppa skal hete Spice. Det blir senere forandret til Spice Girls. Annie Lennox kjøper rettighetene til bandet av manager Simon Fuller.

Juli 1995: Spice Girls skriver platekontrakt med Virgin. Viedoen Wannabe spilles inn i London.

Juli 1996: Wannabe når førsteplassen på Billboardlista i England og blir der i sju uker. Sangen går sin eiersgang verden rundt. Debutsingelen topper listene i 31 land.

November 1996: Spice Girls debutalbum Spice slippes. Skiva når raskt listetoppen i England. Albumet har hittil solgt i 20 millioner eksemplar.

Mars 1997: Den biritiske tabloidpressen er fulle av historier om Spice Girls. Gruppens advokat Gerrard Tyrell forsøker å dra aviser som skriver skandalehistorier om gruppen for retten.

Juni 1997: Innspillingen av filmen Spiceworld innledes.

Oktober 1997: Singelen Spice up your life slippes. Billettene til Spice Girls verdensturné blir utsolgt på kort tid.

November 1997: Spice Girls sparker manager Simon Fuller. De bestemmer seg for å ta beslutningene om bandet selv. Det andre albumet 'Spiceworld' slippes. Salget hittil er på to millioner.

Desember 1997: Premiere for Spice World - the movie. Filmen blir slaktet av anmelderne, men fansen løper til kinosalene.

Februar 1998: Premiére i Dublin for Spice Girls verdensturné. Jentene får blandet kritikk fra anmelderne.

April 1998: Mel C. forteller i et intervju at bandet begynner å gå lei - og ryktene starter straks om at bandet skal splittes. Jentene innkaller til pressekonferanse og avkrefter ryktene - de forsikrer at de vil fortsette som før.

Mai 1998: Geri har et møte med TV-mannen Chris Evans bak ryggen på de andre. Jentene ryker sammen i krangel i Helsingfors. Geri nekter å være med i et TV-show på BBC - og dukker heller ikke opp i Oslo til de to konsertene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!