Spice Girls fra A til Å

I kveld står Spice Girls for første gang på scenen i Norge. I løpet av de to konsertene i Oslo Spektrum i kveld og i morgen, får 17 000 fans se og høre sine idoler.

og TOM STALSBERG

A nfield Road er hjemmebanen til Liverpool, hvor Jason MacAteer opererer på midtbanen. Han var lenge sammen med Sporty Spice, men de taklet ikke å være sammen. Forholdet skal være avblåst.

B aby Spice Emma Bunton har uttalt at hun ikke har hatt sex på to år. Hun lever i det minste opp til navnet sitt.

C osta del Sol er et fint sted som Spice Girls ikke har spilt på. Men for eksempel under en sydentur i 2007 kan det hende at du får oppleve to av jentene der. Girl Powder.

D et mangler ikke på penger. En gang ble Geri ledende nok spurt om hun er blitt rik på suksessen. «Yes. Rich. Fucking rich,» lød hennes sjokkerende svar.

E kte venner er det vanskelig å få når du er superstjerne. Den sure overklassepiken Victoria «Posh Spice» var venneløs også som barn. «Jeg var en av de mest upopulære jentene på skolen.» Men nå skal hun gifte seg med Manchester United. Heia Arsenal!

F otball og Spice har alltid gått godt sammen. Gruppa skal synge den offisielle VM-låta for England. «Sangen bringer oss nærmere hverandre - spillere, trenere og fans, ja, faktisk hele landet,» sier trener Glenn Hoddle. Men langt unna pokalen.

G irl Power. Ingen av jentene har menstruasjon samtidig. Derfor klarer de opprettholde kraften hver dag hele året.

H vert år offentliggjør Hollywoods moteguru Blackwell en fryktet «verst kledd»-kåring. I år toppet Spice Girls suverent. Hans uttalelse: «Fem sukkertøyfargede skjønnheter fanget i moteavfall.»

I mars 1994 møtte 400 jenter opp til audition i London for en ny jentegruppe. Den skulle få navnet Touch. Fire av de nåværende Spice-jentene ble plukket ut, Emma kom inn august samme år. De skiftet navn etter å ha hørt sangen «Sugar'n'Spice».

J entene har en gjennomsnittshøyde på 163,2 centimeter. Før platåsko og frisyrer.

K aos er det som råder når Spice Girls har konserter. Unge piker fra alle samfunnslag hyler og dåner, også i Oslo Spektrum i kveld.

L angt fra alle Spice-produkter selger like bra. 200000 dukker er solgt i Skandinavia. Men Victoria og Geri-versjonene blir liggende igjen i hyllene. De er ikke like nok. Noe for vokskabinettet ved Hunderfossen Familiepark?

M el B. skal gifte seg. Etter en hektisk innledningsromanse erklærte Mel og Jimmy Gulzar sin forlovelse tidligere denne måneden. Han er danser i Spice-showet. Hun er visst en villkatt i senga, men dette har vi bare fra engelske aviser.

N aturligvis er det en hektisk hverdag for Spice Girls. Derfor er det greit å forflytte seg fra sted til sted med sin egen Spice Jet.

O gså i Spice Girls finnes «jeg var ung og trengte pengene»-syndromet. Da hun var 18 stilte Geri uhyre lettkledd i en mykpornofilm, som seinere har gjort betydelig suksess på svartebørsmarkedet.

P olaroidkamera med Spice-jentene koster 595 kroner. Et kamera med samme kvaliteter uten Spice koster 300 kroner. Kremmervirksomheten er omfattende i krydderverdenen. I alt 100 produkter vil etter hvert bære gruppens logo. Inkludert er den offisielle Spice-duften!

Q er et magasin for dem som liker å holde seg orientert innenfor populærmusikkens ville verden. Bladet har sin base i London, og selv om de liker å være ultrahippe hender det ofte de har ett og annet om Spice-feberen.

R ikdom i bøtter og spann for jentene i bandet er et resultat av at småfolk verden over elsker Spice Girls.

S imon Fuller var hjernen bak Spice Girls. En hel verden gispet litt da jentene sparket manageren i november i fjor. Men han fikk 160 millioner fra kvintetten som takk for grovarbeidet.

T årene vil strømme fritt blant publikum i Oslo Spektrum i kveld. For å være forberedt også på den fysiske reaksjonen stiller 100 vakter og 50 Røde Kors-medarbeidere.

U ten Margaret Thatcher kunne det neppe blitt noen Spice Girls.

Hun var den første i England som beviste at med Girl Power var det mulig å få til alt mulig her i verden.

V i gir dem et år. Klassisk frase fra musikkbransjen som har levd en stund. «De gjør det bra nå, helt fram til filmen kommer, da faller alt sammen,» ble uttalt tidlig i fjor i en meget nærværende avisredaksjon.

W illiam og Harry er inngangsbilletten for Spice Girls inn til kongelige kretser. Småguttene er hekta, og far blir kløpet i rumpa.

Det mest rampete innslag ved hoffet siden Henrik 8.

X -portartikkel nummer én fra Tony Blairs nye England heter... ja, akkurat, Spice Girls.

Y o I'll tell you what I want, what I really want, So tell me what yo want, what you really really want, I'll tell you what I want, what I really really want, So tell me what you want, what you really really want, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna.

Z zzzzz er en sovelyd, og sovner du under en Spice Girls-konsert er du for gammel.

«Æ». Tittelen på Ole Gunnar Solskjærs nye nøkkelroman. Dessverre ingen Spice Girl på ham, men det ser ut for at han trives med sin Emma, Silje Lyngvær.

Ø ving gjør mester, og vi håper Spice Girls viser litt bedre takter enn under åpningskonserten.

Å letrange kjoler er Victoria Posh' varemerke. En gang ble hun spurt om sitt verste øyeblikk i karrieren: «Da jeg sølte rødvin på min helt nye Armani-kjole.» Og krydderjenta var fri for salt.

Alt du ikke visste om krydderjentene.