Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spice Girls Tour:

Spice Girls gjenforenes

Spice Girls drar på turné i Storbritannia i 2019.

RYKTER OM GJENFORENING: Spice Girls lover å komme med en nyhet klokken 16.00 norsk tid. Foto: NTB scanpix
RYKTER OM GJENFORENING: Spice Girls lover å komme med en nyhet klokken 16.00 norsk tid. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skal på turné. Folk må se det for å tro det, sier Geri Horner i en video som ble publisert på Spice Girls offisielle Twitter-profil, klokken 16.00.

Deretter starter fire av de opprinnelige Spice Girls-medlemmene Melanie «Mel B» Brown, Melanie «Mel C» Christholm, Geri «Ginger Spice» Horner (tidl. Halliwell, journ. anm.) og Emma «Baby Spice» Bunton å synge på låten «Spice Up Your Life».

Twitterprofilen er det også et nytt bilde av Spice Girls, uten Victoria Beckham.

Så godt som alle 90-tallets ungjenter kjente til Spice Girls og deres ikoniske poplåter som «Wannabe», «Spice Up Your Life», «Stop» og «Who Do You Think You Are».

Fire år på topp

Spice Girls ble dannet i 1994 da produsenten Bob Herbert bestemte seg for å lage ei jentegruppe. Gruppa slo gjennom i juli 1996 med låten «Wannabe». Låten gikk sin seiersgang verden rundt, og gjorde jentene verdensberømte.

SUPERHITS: Spice Girls fotografert i 1996, da de slo gjennom med låta Wannabe. Foto: NTB scanpix
SUPERHITS: Spice Girls fotografert i 1996, da de slo gjennom med låta Wannabe. Foto: NTB scanpix Vis mer

De kommende åra fortsatte Spice Girls å gjøre suksess med blant annet debutalbumet «Spice» (1996), filmen «Spice World - the movie» (1997) og en egen verdensturné i 1998.

I april 1998 begynte imidlertid idyllen å slå sprekker. Mel C fortalte i et intervju at bandet begynte å gå lei, og ryktene om at Spice Girls skulle splittes startet umiddelbart.

Jentene kalte inn til pressekonferanse for å avkrefte ryktene, men måneden etter fortsatte dramaet da jentene røk sammen i en krangel i Helsingfors. Samtidig hadde Geri et møte med TV-mannen Chris Evans bak de andres rygg.

Geri nektet så å være med i et TV-show på BBC - og dukket heller ikke opp i Oslo til de to konsertene. De fem var blitt til fire.

Andre gjenforening

Dersom den britiske jentegruppa finner sammen igjen nå, blir dette andre gang de offisielt gjenforenes. Den siste ordentlige gjenforeningen, med den tilhørende turneen «Return of the Spice Girls», varte til januar 2008.

Sist gang alle fem var samlet på scenen var for en opptreden i forbindelse med OL i London i 2012. To år seinere gjorde Victoria, som nå har fullt fokus på karrieren i moteindustrien, det krystallklart at hun aldri ville stå på scenen med Spice Girls igjen.

Siden har de fire andre jentene kommet med gjentatte antydninger og hint til at de igjen skulle finne sammen.

Sist gang ryktene om en gjenforening var på sitt sterkeste var i anledning jubileet for superlåten «Wannabe» i 2016. Da ytret Melanie B et ønske om å «samle troppene» for å feire. Men både Melanie «Mel C» Chisholm (44) og Victoria «Posh Spice» Beckham (44) meldte frafall.

- Vanskelig avgjørelse

Ifølge BBC News hadde de fem jentene et møte hjemme hos Geri i februar i år.

Melanie C fortalte BBC Radio 2 at de snakket om «muligheter og ideer», men at «ingenting var skrevet i stein». I en offisiell uttalelse skrev jentene at de «følte tida nå var inne»:

- Vi blir alltid overveldet av å se hvor mye interesse det er for Spice Girls verden over. Vi er alle enige om at det finnes mange spennende muligheter for Spice Girls i framtida, heter det videre i den offentlige uttalelsen.

Dette ga brennstoff til ryktene om en ny gjenforening, og gjennom 2018 har det flere ganger kommet nye rapporter og rykter, som igjen har forsterket troa om at Spice Girls kom til å gjenforenes. Det tok imidlertid ikke lang tid før Victoria Beckham gikk ut og avkreftet alle rykter om en eventuell gjenforening overfor Vogue.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!