Spice Girls kan gjenoppstå

I kveld møtes de fem krydderjentene til middag for første gang siden 1998.

Den opprinnelige versjonen av Spice Girls besto av fem medlemmer: Scary Mel B, Sporty Mel C, Posh Victoria, Baby Emma og Ginger Geri. Men i 1998 stakk Geri av fra suksessen. Årsaken var ifølge henne selv knallhard mobbing fra Mel B.

Bruddet utløste voldsom bitterhet mellom de tidligere venninnene. De fire gjenværende jentene bestemte seg for å fortsette bandet uten Geri, men benyttet mange anledninger til å snakke negativt om det tidligere medlemmet. Etter hvert som jentene begynte med soloprosjekter, så de det som en ren hevn fra Geri da hennes første plate ble sluppet samme dag som Victoria Beckham platedebuterte.

Jentene har ikke hatt kontakt de siste årene. Men i fjor skal Mel B ha tatt kontakt med Geri for å be henne møte sine tidligere bandvenninner. Ideen ble etter hvert diskutert med Emma og Victoria, og Mel C, som har hatt den største suksessen uten Spice Girls, støttet også opp om planen.

Dermed ligger det an til gjenforeningsmiddag hos Victoria Beckham i det som engelske aviser kaller Beckingham Palace i kveld, ifølge The Sun. Det er i så fall første gang siden mai 1998 at alle fem er samlet. En kilde som kjenner jentene, sier at bitterheten mellom de tidligere venninnene var stor da Geri forlot bandet.

- Men tiden leger alle sår, sier vedkommende.

Han mener det kan bli aktuelt med en ny Spice Girls-turné om to-tre års tid.

Enkelte oppfatter muligheten for en Spice-gjenforening som en musikalsk trussel. The Suns skribent har valgt å starte sin egen kampanje, Stop Right Now Campaign, og ber leserne om hjelp til å hindre at jentene kommer sammen igjen.

LANDEPLAGE:</B> Spice Girls var en suksess på platefronten. Ikke alle mente at jentene var særlig talentfulle. Nå bærer det mot gjenforening.