RYKTER OM GJENFORENING: Spice Girls lover å komme med en nyhet klokken 16.00 norsk tid. Foto: NTB scanpix
RYKTER OM GJENFORENING: Spice Girls lover å komme med en nyhet klokken 16.00 norsk tid. Foto: NTB scanpixVis mer

Spice Girls reunion

Spice Girls med kryptisk beskjed om stor nyhet

Ryktene svirrer om ny Spice Girls-gjenforening. Gruppa lover at «alt blir annonsert» klokka 16.00 i dag.

Det har lenge versert rykter om at de britiske krydderjentene skal samles igjen.

Ifølge ryktene skal gruppa ha spilt inn en video som skal slippes i dag, hvor de avslører at de neste sommer møtes for å gjennomføre en britisk turné med stadionkonserter.

Spice Girls-medlem Emma Bunton, også kalt «Baby Spice», ble konfrontert med ryktene under radioprogrammet «Heart breakfast». Bunton leder programmet sammen med Jamie Theakston, og det var medprogramlederen som forsøkte å presse Bunton for informasjon, skriver Sky News.

- Alt vil bli annonsert like etter klokka 15.00 i dag, på sosiale medier, sier Bunton, under radiosendingen.

Det vil si at nyheten blir publisert klokka 16.00, norsk tid.

På direkte spørsmål om en videobeskjed vil bli publisert, hvor de avslører datoer for en turné i 2019, svarer Bunton det samme.

- Etter klokka 15.00 i dag vil du få vite alt sammen. Jeg gleder meg veldig. Jeg ønsker at det skal komme ut. Det blir fantastisk, sier Bunton.

Sendingen fortsetter

På Spice Girls offisielle Twitterprofil har gruppa publisert et «pausebilde» med teksten «Sendingen vår fortsetter snart …» og emneknaggen #FriendshipNeverEnds, som er en setning fra en av gruppas største hits: «Wannabe».

Twitterprofilen er det også et nytt bilde av Spice Girls, uten Victoria Beckham.

Ifølge Sky News er det ventet at en eventuell gjenforening av Spice Girls kommer til å bli uten Beckham - også kjent som «Posh Spice».

Så godt som alle 90-tallets ungjenter kjente til Spice Girls og deres ikoniske poplåter som «Wannabe», «Spice Up Your Life», «Stop» og «Who Do You Think You Are».

Fire år på topp

Spice Girls ble dannet i 1994 da produsenten Bob Herbert bestemte seg for å lage ei jentegruppe. Gruppa slo gjennom i juli 1996 med låten «Wannabe». Låten gikk sin seiersgang verden rundt, og gjorde jentene verdensberømte.

De kommende åra fortsatte Spice Girls å gjøre suksess med blant annet debutalbumet «Spice» (1996), filmen «Spice World - the movie» (1997) og en egen verdensturné i 1998.

I april 1998 begynte imidlertid idyllen å slå sprekker. Mel C fortalte i et intervju at bandet begynte å gå lei, og ryktene om at Spice Girls skulle splittes startet umiddelbart.

Jentene kalte inn til pressekonferanse for å avkrefte ryktene, men måneden etter fortsatte dramaet da jentene røk sammen i en krangel i Helsingfors. Samtidig hadde Geri et møte med TV-mannen Chris Evans bak de andres rygg.

Geri nektet så å være med i et TV-show på BBC - og dukket heller ikke opp i Oslo til de to konsertene. De fem var blitt til fire.

Saken fortsetter under videoen.

Andre gjenforening

GERI OM HVORFOR HUN SLUTTET: Geri Halliwell gjestet Skavlan i 2015. Her snakker hun ut om hvorfor hun forlot den ikoniske jentegruppa Spice Girls. Video: NRK Vis mer Vis mer

Dersom den britiske jentegruppa finner sammen igjen nå, blir dette andre gang de offisielt gjenforenes. Den siste ordentlige gjenforeningen, med den tilhørende turneen «Return of the Spice Girls», varte til januar 2008.

Sist gang alle fem var samlet på scenen var for en opptreden i forbindelse med OL i London i 2012. To år seinere gjorde Victoria, som nå har fullt fokus på karrieren i moteindustrien, det krystallklart at hun aldri ville stå på scenen med Spice Girls igjen.

Siden har de fire andre jentene kommet med gjentatte antydninger og hint til at de igjen skulle finne sammen.

Sist gang ryktene om en gjenforening var på sitt sterkeste var i anledning jubileet for superlåten «Wannabe» i 2016. Da ytret Melanie B et ønske om å «samle troppene» for å feire. Men både Melanie «Mel C» Chisholm (44) og Victoria «Posh Spice» Beckham (44) meldte frafall.

- Vanskelig avgjørelse

Ifølge BBC News hadde de fem jentene et møte hjemme hos Geri i februar i år.

Melanie C fortalte BBC Radio 2 at de snakket om «muligheter og ideer», men at «ingenting var skrevet i stein». I en offisiell uttalelse skrev jentene at de «følte tida nå var inne»:

- Vi blir alltid overveldet av å se hvor mye interesse det er for Spice Girls verden over. Vi er alle enige om at det finnes mange spennende muligheter for Spice Girls i framtida, heter det videre i den offentlige uttalelsen.

Dette ga brennstoff til ryktene om en ny gjenforening, og gjennom 2018 har det flere ganger kommet nye rapporter og rykter, som igjen har forsterket troa om at Spice Girls kom til å gjenforenes. Det tok imidlertid ikke lang tid før Victoria Beckham gikk ut og avkreftet alle rykter om en eventuell gjenforening overfor Vogue.

- Jeg skal ikke på turné. Jentene skal ikke på turné, hevdet hun.