Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spice Girls sparket sjefen

LONDON (Dagbladet): Spice Girls har sagt takk og farvel til sin manager Simon Fuller (36), og beviser dermed at utakk er verdens lønn. Fuller er av mange karakterisert som «den sjette Spice», men nå er han ute av det suksessfulle selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er noe uklart hva som har ført til at de fem jentente valgte å kvitte seg med Simon Fuller. I miljøet rundt jentene hevdes det at Geri Halliwell har ledet noe som kanskje kan kalles et opprør mot Simon Fuller og hans selskap «19 Management».

Siden han overtok som manager våren 1995, har Simon Fuller jobbet dag og natt for Spice Girls.

Han skaffet dem platekontrakt, og han fikk i stand alle reklameavtalene som har gjort Spice Girls til en vare langt utover det musikalske.

Fuller blir i popmiljøet karakterisert som eneveldig og streng, men suksessen han har hatt med Spice Girls gjør nok at han ikke blir arbeidsledig på en stund, selv om akkurat dette eventyret er over.

Penger

- Denne saken har ingenting med penger å gjøre. Alt handler om emosjonelle ting, og Spice Girls føler nå at de er modne til å styre seg selv, sier en som jobber i miljøet rundt Spice Girls til den britiske avisa The Mirror.
Og penger kan det virkelig ikke handle om. Hver eneste en av de fem Spicene har tjent nesten 180 millioner kroner det siste året, og 1998 forventes å bli et enda bedre år økonomisk.

Privat møte

Spice Girls har akkurat sluppet sitt nye album «Spiceworld», og i tillegg har bandets spillefilm premiere i mellomjula.

Den endelige avgjørelsen om splittelsen tok de fem jentene hjemme hos Victoria Adams. Hun bor i Hertfordshire sammen med kjæresten David Beckham, og her møttes jentene for noen dager siden.
De ble enige om å greie seg selv, og de varslet sine advokater. Det var advokatene som ba Simon Fuller om et møte, og det var på dette møtet han fikk beskjed om avgjørelsen.

- Det har vært stort for oss å være en del av denne suksessen. I løpet av de to årene vi har vært med, har Spice Girls utviklet seg til å bli verdens beste popgruppe, uttaler Simon Fuller i en pressemelding.

Det er ikke første gang Spice Girls har forlatt sin manager.

Chris Herbert, som opprinnelig hadde ideen til en kvinnelig Take That-gruppe og faktisk annonserte etter jenter i avisene, fikk sparken da jentene begynte å bli etablert som Spice Girls.

FIKK SPARKEN: manger Simon Fuller (foran til høyre) må finne seg noe annet å gjøre etter at Spice Girls ga ham sparken. Her da forholdet var på sitt aller beste.
Hele Norges coronakart