Spice Girls tok av i bushen

Middag med Spice Girls under Afrikas himmel, sto det på programmet. Men det ble mer enn det. Da de innleide afrikanske danserne satte i gang kunne ikke Mel B holde seg. Hun dro med seg de andre jentene med gyngende rytmer.

CAPE TOWN (Dagbladet):Rundt leirildens gnistregn danset verdens mest populære jenter med sine fans og plateselskapsdirektører. Alt en del av markedsføringen av den nye plata «Spiceworld». Men ingen fikk ta bilder, bortsett fra plateselskapets egen fotograf. Mange fans hadde sine pocketkameraer med seg. Det fikk holde. Bildene du ser her er tatt i smug og måtte smugles ut. En filmrull ble beslaglagt. Hvis ikke kunne du ha sett krydderjentene danse limbo og Victoria Adams skrive autograf på låret til en fan av merke hankjønn. Det fotoet akspterte ikke Victoria, og livvaktene sammen med plateselskapets advokat beslagla filmen.

Lydig

Hele festen var en velregissert tilstelning. Først skulle alle gjestene sitte lydig og vente, mens de ble underholdt av tradisjonell afrikansk musikk og dans. Men da Spice-Girls gjorde sin entré var det slutt på orden. Livvaktene hadde store problemer med å holde fansen unna slik at jentene ikke ble dyttet inn i ilden. En liten minidanser i full krigsutrustning ble jentenes favoritt. Emma og Geri satte ekstra pris på den lille krigeren. Men så forsvant Emma, hun matet fansen med maismelsgrøt.

- Vår filosofi...

Dagbladet snakket tidligere på dagen med jentene.

- Hva synes dere om Sør-Afrika?
- Vi elsker dette landet. De siste dagene har vært blant de beste i våre liv. Og så får vi reise på safari.

- Hvordan var det å treffe Nelson Mandela?
- Det er helt utrolig at Spice Girls' filosofi, våre tanker, altså, har fått oss i den posisjonen at vi er i Nelson Mandelas hus sammen med prins Charles. Vi tenker på hvor vårt popliv har tatt oss. Han er en veldig varm person, og så lekte vi med hans barnebarn. Man kan ikke sammenlikne med noe det han har gjort for friheten. Og kvinnefrigjøringen. Vi skrek den dagen han ble sluppet fri.

- Så dere kjenner til Mandela Power?
- Ja, og han forsto også Girl Power.

Spice Girls i bushen.
FAVORITT: Geri og Emma med kveldens favoritt: En minikriger i full utrustning.