Spice Girls utsetter Oslo-konserten

Panikken hos krydderjentene brer seg. Nå har Spice Girls funnet det nødvendig å utsette hele Skandinavia-turneen, inkludert Oslo-konserten den 25. februar, til slutten av mai. Til gjengjeld kan Spice-fansen nå glede seg over at det blir ekstrakonsert.

Spice Girls sliter fortsatt med ringvirkningene etter at de ga manager Simon Fuller og hans selskap 19 Management sparken i begynnelsen av november. Når får dette konsekvenser for tenåringsidolenes norske fans.

Konserten i Oslo Spektrum er utsatt fra slutten av februar til torsdag 28. mai.

For langveisfarende fans i skolepliktig alder kan dette by på trøbbel ettersom den opprinnelige datoen falt midt i vinterferien.

Ny sjanse

På den annen side kan den delen av gruppas fans som ikke fikk billett til den første Spektrum-konserten, juble over at det nå blir ekstrakonsert. Det skjer fredag 29. mai i samme lokale. Billetter til denne konserten legges ut på Posten i morgen tidlig.

Forandringene er en følge av at Spice Girls har valgt å flytte de to første ukene av Europa-turneen, og legge dem sist. Dermed blir det turnéåpning i Zürich 2. mars.

Kristin Jacobsen hos konsertarrangør Gunnar Eide AS forklarer at det er de store endringene i Spice Girls-leiren de siste ukene som har ført til utsettelsen av turneen.

- De har antakelig skjønt at det ville bli for knapp tid til å øve inn showet , sier Jacobsen. Hos plateselskapet Virgin i Oslo peker man også på skifte av management når man skal forklare utsettelsen av konserten.

Mangler overskudd

Spice Girls har ikke hatt overskudd til å øve inn repertoaret etter den store nedturen som kom bare uka etter at de slapp oppfølgeren til debutsuksessen «Spice».

3. november kom albumet «Spiceworld». Tre dager etter - umiddelbart etter den store MTV-gallaen 6. november - sparket de manageren Simon Fuller og hans 19 Management. Plateselskapet Virgin måtte inn for å berge jentene og bygge opp et nytt apparat med livvakter, sminkører, personlige assistenter og koordinatorer.

- Denne saken har ingenting med penger å gjøre. Alt handler om emosjonelle ting, sa en som sto Spice Girls nær umiddelbart etter at Fuller ble sparket.

Den mest sannsynlige årsaken til bruddet er at Fuller dumpet «Baby Spice», Emma, til fordel for ekskjæresten. Slikt blir ikke tolerert i «girl power»-leiren. Spice Girls har imidlertid nektet å kommentere dette.

Gikk av scenen

Siden har jentebandet gjort det svært vanskelig for seg selv ved å nekte pressen å fotografere Spice'ene. Det har endt med at media har boikottet flere av deres «stunt».

Det hele toppet seg i Barcelona den 14. november. Da ble publikum så irritert på kranglingen mellom fotografene og Spice Girls at jentene ble buet ut av fansen da de kom på scenen.

Innimellom alt dette har de reist verden rundt for å promotere sin nye plate, filmen om bandet - samt turneen. Det sier seg selv at det er vanskelig - for ikke å si umulig - å få den nødvendige roen for å øve inn repertoaret foran turneen midt oppi dette. Og om ikke dette er nok, så har de også slitt med platesalget, ikke minst i sitt hjemland, selv om det ser ut til at salget har tatt seg opp i det siste.

Managerjakt

Spice Girls har på fem uker solgt 80000 av albumet «Spice World» her til lands. I England er albumet denne uka nummer én igjen. Der ligger salget på 1,2 millioner.

Spice Girls er fortsatt på jakt etter ny manager. Det understreket Geri på nytt under lanseringen av filmen «Spiceworld - The Movie». Hun spurte nemlig selveste prins Charles om han ville bli bandets nye manager, men han ga - ikke overraskende - et negativt svar: - Vet du hvor dyr jeg er? repliserte Charles.

Ved siden av å sparke manager Fuller, har Spice-jentene med sjefsberte Geri Halliwell i spissen også kvittet seg med sine gamle livvakter, personlige assistenter og sminkører.

Mandag denne uka ble det i tillegg kjent at de har gitt sine presseagenter i byrået Life PR sparken.

SPICE PANIKK: </B>Spice Girls har utsatt sitt Oslo-besøk til slutten av mai. TIl gjengjeld blir det to konserter istedenfor én.
Spice Girl