Spice-kaos

Hva tenkte de som bare tilfeldigvis spaserte forbi? Hundrevis av hyl-skrikende pre-pubertale jenter som ramler over hverandre i en stor mølje, kun ikledd bittesmå sportstopper i de norske vinterkulda.

Premiere-stuntet på filmen 'Spiceworld' utenfor Saga kino utartet seg til å bli en nesten surrealistisk kaos-opplevelse. Det var blitt lovet bort femti gratis-billetter til de som hadde kledd seg ut som Spice-jenter. Og det myldret av hulkende, hysteriske og gledestrålende mer eller mindre velklonede spicere. Noen Spicevestitter hadde også kommet ut av skapet for anledningen.

- Jeg digger damene skikkelig. Og musikken også, asså, forteller Kristoffer (12) som ikke synes det er noe flaut å gå rundt med Emma-parykk og hvite srømpebukser.

Hedda Kiese fra God Morgen- og God Kveld Norge, skulle dele ut gratisbillettene til den for lengst utsolgte premierefilmen inne i foajeen. Men hun kom aldri så langt.

- Da jeg kom ut av taxien ble jeg angrepet av en stor flokk jenter. Det var helt vilt. Jeg hadde ikke sjans til å komme meg vekk, og ble stående og dele ut billetter inne i den hysteriske mengden. Det var skremmende, og farlig. Men jeg måtte jo bare forsøke å holde maska og smile. De rev og slet i meg, men dette er sikkert bare barnemat i forhold til det de virkelige Spice-jentene opplever, forteller en opprømt Hedda 'baby-spice' Kiese til Dagbladet.

Hibo Isman (10) kjempet tappert for å komme seg gjennom mengden og inn til Heddas lykkelodd. Men det var ikke nok til alle.

- Jeg holdt på å bli kvalt. Det var umulig å komme frem til Hedda og billettene, forteller en skuffet Hibo som har tatt turen ned til byen sammen med faren. Hibo stiller seg inne i foajeen i et siste fortvilt forsøk på å få en billett. Forestillingen er jo utsolgt. Men så skjer Spice-underet: mens Hibo står inne i foajeen kommer hun i prat med en gutt som har flere billetter enn han trenger. Hibo overtaler gutten til å gi henne en billett. Girl Power.

UTKLEDD KAOS: Det var hektisk da gratisbilletter til Spice Girls-filmen ble delt ut i går.
Billett-kamp