Spider-Man drepte kjæresten

Forskerne har funnet ut hva som egentlig skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pixars nye animasjonsfilm «De utrolige» topper kinolister verden over, «Spider-Man 2» gjorde det samme i sommer, og superhelter ser ut til å ha høyere status enn noensinne.

Nå har de smidigste, sterkeste og raskeste også blitt objekt for forskning.

Robert Weinberg og Lois Gresh har nemlig skrevet bøker om hvilke helter og skurker som er mest troverdige ut fra et vitenskapelig ståsted, skriver National Georgraphic.

Magneto sterkest

- Ut fra vitenskapelige kriterier er Batman den mest troverdige superhelten. Alt han hadde i beltet sitt kan kjøpes i butikken i dag, 50 år etter at figuren ble oppfunnet, sier Weinberg til magasinet.

Hans nye bok «The Science of Supervillains tar også for seg skurkene i superheltseriene.

Heller ikke her er Weinberg i tvil om hvem han beundrer mest.

- Magneto, mutanten i X-Men som kontrollerer elektromagnetisk kraft, er den sterkeste. Elektromagnetisme er universets sterkeste kraft, hevder han.

- Spider-Man drepte kjæresten

Batman og Magneto er langt fra de eneste superheltene som har vært gjenstand for vitenskapelige diskusjoner de seneste årene. Fysikkprofessor Jim Kakalios ved University of Minnesota har gått gjennom flere superhelt-historier og diskutert holdbarheten i dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer