Spider Man-regissør lager World of Warcraft-film

Ny storfilm på trappene.

(Dagbladet.no): Prosjektet har vært planlagt i tre år, og skulle ha resultert i en filmpremiere allerede i år. Men ingenting skjedde.

Så, i går kveld kom nyheten spillfansen har ventet på: «World of Warcraft»-filmen har fått sin regissør.

Det meldte først bloggen Ain't It Cool News i går kveld, før saken også ble bekreftet av bransjebladet Variety.

Sam Raimi skal regissere
Mannen som skal lage den nye potensielle blockbusteren heter Sam Raimi og er aller mest kjent for å ha laget en serie andre storfilmer, nemlig «Spider-Man»-filmene. Han skal om kort tid i gang med den fjerde filmen i serien. Raimi har også flere skrekkfilmer på samvittigheten, blant annet «Evil Dead» og «Drag Me to Hell», som hadde premiere i sommer.

«World of Warcraft» (WoW) er verdens største onlinespill, og har ifølge Gamespot samlet over 13 millioner spillere verden over siden det ble lansert i 2004. Allerede to år senere lanserte produsenten Blizzard Entertainment planene om en film basert på spillsamfunnet. Filmprodusenten Legendary Films, som står bak blant andre «The Dark Knight» og den kommende «Gears of War»-filmen, fikk oppdraget, og filmen skulle få premiere i løpet av 2009.

Nå kommer det til å ta litt lenger tid. En ny premieredato er ikke satt, og Raimi må gjøre seg ferdig med den neste «Spider-Man»-filmen først.

Høye forventninger
Men det knyttes uansett svært høye forventninger til «World of Warcraft»-innspillingen.

Den skal produseres av Joshua Donen, Thomas Tull og Charles Roven. Sistnevnte var blant annet med på å produsere storsuksessen «The Dark Knight», som i likhet med den kommende «World of Warcraft»-filmen også ble distribuert av Warner Brothers.

- Warcraft er akkurat den type merkevare-film som vårt studio er mest kjent for. Vi har hatt stor suksess med vårt samarbeid med Legendary, og dette er en utrolig stor mulighet for oss til å jobbe med Sam på et prosjekt som så mange har så høye forventninger til, sier Warner-president Jeff Robinov i en uttalelse, gjengitt av Gamespot.

BLOCBUSTER-REGISSØR: Sam Raimi lang erfaring i å regissere storfilmer. Nå skal han i gang med en ny potensiell blockbuster. Foto: SCANPIX /AP /Francois Mori
BLOCBUSTER-REGISSØR: Sam Raimi lang erfaring i å regissere storfilmer. Nå skal han i gang med en ny potensiell blockbuster. Foto: SCANPIX /AP /Francois Mori Vis mer