«Spider-Man»-regissør snuser på norsk horror

Hollywood kaster seg over «Rovdyr». Filmen er ikke engang spilt inn.

Les også:

• Starter innspillingen av blodig norsk grøsser

(Dagbladet.no): Først 2. juli starter innspillingen av den norske horrorfilmen «Rovdyr», men allerede har filmskaperne fått en rekke henvendelser fra et knippe svært viktige bransjefolk i Hollywood.

Bakgrunnen for interessen er en 30 sekunder lang teaser, som i begynnelsen av juni ble lagt ut på den kjente amerikanske filmbloggen Twitch. Blant dem som tok kontakt etter å ha sett teaseren er produsent Roy Lee («The Ring», «The Departed») og produksjonsselskapet til «Spider-Man»-regissør Sam Raimi.

– Det er ganske sprøtt og selvfølgelig kjempegøy at det er interesse på et så tidlig stadium. Men det gir ikke prestasjonsangst. Fokuset er på å lage en utrolig bra film, sier debutantregissør Patrik Syversen (24) til Dagbladet.
Ulike motiver

Det er co-produsent og distributør Kjetil Omberg i Euforia Film som har mailvekslet med de amerikanske bransjefolkene. I tillegg til Lee og Raimi-selskapet har blant annet representanter fra studiogigantene Fox og Universal meldt seg.

– Jeg tror det er ulike motiver ute og går. Noen av dem er kanskje interessert med utgangspunkt i en mulig nyinnspilling, mens andre på sikt kan være interessert i å kjøpe filmen, sier Omberg.

«Rovdyr» handler om en gjeng ungdommer som blir tatt til fange av ukjente jegere i en skog. Regissør Syversen oppgir klassiske skrekkfilmer som «Deliverance» og «Motorsagmassakren» som inspirasjon.

«Spider-Man»-regissør snuser på norsk horror

– Vi tar henvendelsene med stor ro, men håper jo at dette kan bety en del for utenlandssalget. Vi satser nå på å få ferdigstilt noe materiale som jeg kan ta med til møter under filmfestivalen i Toronto i september, sier Omberg.
Amerikansk «Fritt vilt»?

Utenlandsansvarlig Stine Oppegaard i Norsk Filminstitutt håper den tidlige interessen for «Rovdyr» også sier noe om den økte statusen norsk film har fått i utlandet. Hun er imidlertid enig med «Rovdyr»-skaperne i at det kan være lurt å være nøktern.

– Det er for eksempel 20 år siden «Veiviseren» ble lansert, men først i år kom den amerikanske nyinnspillingen.

Én norsk film som definitivt får USA-lansering i år, er «Fritt vilt». Produsent Martin Sundland i Fantefilm opplyser at de også er i forhandlinger om salg av rettighetene til en nyinnspilling.

INTERESSERT: <a href=http://ghosthousepictures.comingsoon.net/>Ghosthouse Pictures</a>, produksjonsselskapet til regissør Sam Raimi (bildet), er blant Hollywood-aktørene som har tatt kontakt i forbindelse med den kommende skrekkfilmen.
REGISSØR OG MANUSFORFATTER: Debutant Patrik Syversen.