«Spider-Man»-regissør snuser på norsk horror

Hollywood kaster seg over «Rovdyr». Filmen er ikke engang spilt inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:

• Starter innspillingen av blodig norsk grøsser

(Dagbladet.no): Først 2. juli starter innspillingen av den norske horrorfilmen «Rovdyr», men allerede har filmskaperne fått en rekke henvendelser fra et knippe svært viktige bransjefolk i Hollywood.

Bakgrunnen for interessen er en 30 sekunder lang teaser, som i begynnelsen av juni ble lagt ut på den kjente amerikanske filmbloggen Twitch. Blant dem som tok kontakt etter å ha sett teaseren er produsent Roy Lee («The Ring», «The Departed») og produksjonsselskapet til «Spider-Man»-regissør Sam Raimi.

– Det er ganske sprøtt og selvfølgelig kjempegøy at det er interesse på et så tidlig stadium. Men det gir ikke prestasjonsangst. Fokuset er på å lage en utrolig bra film, sier debutantregissør Patrik Syversen (24) til Dagbladet.
Ulike motiver

Det er co-produsent og distributør Kjetil Omberg i Euforia Film som har mailvekslet med de amerikanske bransjefolkene. I tillegg til Lee og Raimi-selskapet har blant annet representanter fra studiogigantene Fox og Universal meldt seg.

– Jeg tror det er ulike motiver ute og går. Noen av dem er kanskje interessert med utgangspunkt i en mulig nyinnspilling, mens andre på sikt kan være interessert i å kjøpe filmen, sier Omberg.

«Rovdyr» handler om en gjeng ungdommer som blir tatt til fange av ukjente jegere i en skog. Regissør Syversen oppgir klassiske skrekkfilmer som «Deliverance» og «Motorsagmassakren» som inspirasjon.

«Spider-Man»-regissør snuser på norsk horror

– Vi tar henvendelsene med stor ro, men håper jo at dette kan bety en del for utenlandssalget. Vi satser nå på å få ferdigstilt noe materiale som jeg kan ta med til møter under filmfestivalen i Toronto i september, sier Omberg.
Amerikansk «Fritt vilt»?

Utenlandsansvarlig Stine Oppegaard i Norsk Filminstitutt håper den tidlige interessen for «Rovdyr» også sier noe om den økte statusen norsk film har fått i utlandet. Hun er imidlertid enig med «Rovdyr»-skaperne i at det kan være lurt å være nøktern.

– Det er for eksempel 20 år siden «Veiviseren» ble lansert, men først i år kom den amerikanske nyinnspillingen.

Én norsk film som definitivt får USA-lansering i år, er «Fritt vilt». Produsent Martin Sundland i Fantefilm opplyser at de også er i forhandlinger om salg av rettighetene til en nyinnspilling.

INTERESSERT: <a href=http://ghosthousepictures.comingsoon.net/>Ghosthouse Pictures</a>, produksjonsselskapet til regissør Sam Raimi (bildet), er blant Hollywood-aktørene som har tatt kontakt i forbindelse med den kommende skrekkfilmen.
REGISSØR OG MANUSFORFATTER: Debutant Patrik Syversen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer