REGIDEBUTERER: Tobey Maguire har skaffet seg filmrettighetene til Jo Nesbøs «Blod på snø». Foto: NTB Scanpix
REGIDEBUTERER: Tobey Maguire har skaffet seg filmrettighetene til Jo Nesbøs «Blod på snø». Foto: NTB ScanpixVis mer

«Spiderman» regidebuterer med Jo Nesbø-krim

Tobey Maguire skal ta Jo Nesbøs krimbok «Blod på snø» til det store lerretet.

(Dagbladet): Skuespiller Tobey Maguire, kjent fra blant annet flere «Spiderman»-filmatiseringer, skal teste ut regissørferdighetene for første gang, melder Deadline.

Og det er gode nyheter for Norge. Maguire har nemlig sikret seg rettighetene til å filmatisere Jo Nesbøs krimroman «Blod på snø» (2015).

Ifølge bransjenettstedet skal Nesbø selv skrive manuset. Maguire skal regidebutere på prosjektet.

Med det fortsetter Hollywood-suksessen til Nesbø.

Superstjerna Michael Fassbender spiller Harry Hole i «Snømannen», som kommer på kino til høsten, og i tillegg er skuespiller Jake Gyllenhaal i prosessen med å adaptere «Sønnen» til filmlerretet.

Fra før har regissør Morten Tyldum tolket «Hodejegerne» på norsk.

I «Blod på snø» møter vi Olav Johansen, en en ordblind leiemorder som har det med å forelske seg. Og nettopp det sender ham inn i et blodig oppgjør.

Nesbø har tidligere uttalt overfor Dagbladet at «Blod på snø» ble skrevet raskt. Handlinga er lagt til Oslo, som i så mange andre av hans bøker.

- Da jeg skrev boka var jeg mye for meg selv, jeg prata ikke med folk og sørga for å ikke bli utsatt for altfor mye ytre påvirkning. Jeg var nesten redd for å snakke i telefonen, sa Nesbø til Dagbladet og la til:

- Jeg fikk hovedkarakterens stemme rimelig definert for meg, og måtte skrive fort, Jeg var redd for at stemmen skulle gli fra meg eller forandre seg. Det kan skje om du tar lange opphold fra en bok. Med unntak av Harry Hole-bøkene. De sitter i ryggmargen.

Boka «Blod på snø» er lagt til 70-tallet.