Spielberg lager Transformers-film

Vi danser som roboter!

(Dagbladet.no): Mange av oss er fans av Transformers, robotleketøyene som kan gjøre seg om til hva det skal være.

Dreamworks, med selveste Steven Spielberg i spissen, har nå gått ut og fortalt at de har begynt  på «Transformers»-filmen.

Det skal bli en helaftens actionfilm i ekte Hollywood-stil - og den skal ikke være animert, som den forrige Transformers-filmen.

Kommer flere filmer

- Så lenge det har vært transformers, har jeg vært en av de aller største fansene. Og da snakker jeg ikke om at jeg har kjøpt lekene til barna mine - jeg har kjøpt dem til meg selv, forteller Spielberg i en videosnutt på filmens hjemmeside.


- For mange år siden så jeg at det lå en film i alt dette. Og jeg er stolt over at vi nå, i 2005, kan starte på vår første - men ikke siste -  Transformers-film. Jeg håper det kan bli mange slike filmer i framtida, men vi skal lage den beste først, fortsetter han.

Det er «The Island»- og «Armageddon»-regissør Michael Bay som skal regissere filmen, og manuset leveres av Alex Kurtzman og Roberto Orci (som begge skrev «The Island»-manuset).

To års venting

- Vi vet at «Transformers» kommer til å bli en eksplosiv actionfilm som passer perfekt for sommeresongen, sier Jim Tharp i Dreamworks.

Dreamworks og Paramount har allerede gått ut med en premieredato, 4. juli 2007 - selveste nasjonaldagen i USA. De forteller at de ikke bare skal bruke tiden fram mot filmens premiere til å lage filmen, men også bygge opp forventningene mest mulig.


Da gjenstår det bare å vente, samt håpe på at forventningene ikke skrus opp for høyt uten grunn ...

• Les også anmeldelsen av Transformers-spillet som kom i fjor.

SJEFEN SJÆL: Optimus Prime er lederen for Autobotsene, de snille robotene som stadig kjemper mot de onde Decepticons.
STOR FAN: Steven Spielberg, som skal produsere Transformers-filmen, sier at han er stor fan av robotene.
TILDEKT: Filmplanene ble offentliggjort på nerdemessen Comic-Con i San Diego for noen uker siden - og denne tildekte traileren fikk mye oppmerksomhet. Er det Optimus Prime som skjuler seg under presenningen?