Spielberg og Cruise går til krig

Nå skal de lage film av H.G. Wells scifi-klassikeren «The War of The Worlds».

(Dagbladet.no): Duoen er i gang med å ordne manus til filmen der Tom Cruise får hovedrollen, skriver E!Online.

«Minority Report»

De to har tidligere samarbeidet på «Minority Report», et i hvert fall kunstnerisk sånn passe vellykket prosjekt:

«Som mørk thriller er filmen god, spesialeffektene alene er billettprisen verd. Men likevel har den også et mekanisk preg: mennesker faller som brikker på plass der det passer», mente vi har i avisa og gav filmen en firer.

Panikk

Wells «The War of The Worlds» handler om marsboere med et brennende ønske om kolonisere jorda. Boka ble gitt ut i 1898, men det var mesterregissør Orson Welles' Mercury Theater som gjorde den ekstremt kjent i 1938.

De lagde radioteater av historien, og det oppstod panikk da dramaet ble sendt over eteren. Folk skjønte ikke at det var fiksjon.

Regisserer Tom Hanks

Spielberg og utenjordiske har en lang historie sammen. Blant hans mest kjente filmer finner du «Nærkontakt av tredje grad» og «E.T». Cruise, derimot, har hatt liten kontakt med vesener fra andre planeter i sin filmkarriere.

Ellers har Cruise hovedrollen i Michael Manns («Insider», «Heat») neste film «Collateral». Den handler ifølge IMDB.com om en taxisjåfør som tvinges til å kjøre fra mord til mord av en leiemorder. Dessuten er han i gang med den tredje filmen om agent Ethan Hunt i «Mission Impossible».

Spielberg på sin side regisserer Tom Hanks og Catherine Zeta-Jones i immigrasjonsdramaet «Terminal».

«The War of The Worlds» får trolig premiere sommeren 2006.

FILM:</B> Gene Barry spilte i filmklassikeren «The War Of The Worlds» fra 1953.
SAMMEN: Tom Cruise (t.h) og Steven Spielberg skal også samarbeide i «Ghost Soldier», en krigsfilm satt til andre verdenskrig.