Spielberg regisserer Munchen-tragedien

Terrorangrepet som kostet 11 israelere livet skal bli film.

(Dagbladet.no): Sommeren 1972 samlet atleter fra hele verden i Tysklands Munchen for å delta i de olympiske leker. Men Munchen-OL vil alltid bli husket for alt annet enn idrettsprestasjonene.

På lekenes tolvte dag ble 11 israelske idrettsfolk drept etter angrep fra den militante palestinske gruppen Svart September.

Åtte terrorister tok seg inn i deltakerlandsbyen, drepte Moshe Weinberg og Joseph Romano, og tok ni andre som gisler. Alle gislene ble drept i redningsforsøket der også fem av terroristene og en tysk politimann døde.

Ben Kingsley i en rolle.

Nå skal Steven Spielberg regissere en film om tragedien, og Oscar-vinner Ben Kingsley er tiltenkt en rolle, skriver Reuters. Han spilte også i en annen Spielberg-film fra jødenes nyere historie, holocaust-dramet «Schindler's List».

Filmen vant Oscar for beste film, og Spielberg hentet hjem statuetten for regijobben.

Ny film med Tom Hanks

En talskvinne for Spielbergs studio Dreamworks sier til Reuters at innspillingen starter i juni, og at Eric Roth («Forrest Gump, «The Insider») skriver manus. Premieredato er ikke bestemt.

Dette blir første spillefilm om terroraksjonen. Dokumentaren «One Day in September» handler om hendelsen under Munchen-OL, og vant Oscar for beste dokumentar.

Spielberg er ellers aktuell med «The Terminal» med Tom Hanks i rollen som en øst-europeisk immigrant som er strandet på en flyplass.

REGISSERER:</B> Steven Spielberg skal lage film om tragedien under Munchen-OL.
I EN ROLLE:</B> Ben Kingsley skal ha en rolle i filmen.