Spielberg snuser på «Halo»

DreamWorks interessert i å lage spillefilm.

STEVEN SPIELBERG: DreamWorks og Spielberg skal ifølge The New York Times være interessert i å lage film basert på Halo-spillserien.
STEVEN SPIELBERG: DreamWorks og Spielberg skal ifølge The New York Times være interessert i å lage film basert på Halo-spillserien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Steven Spielbergs DreamWorks-studio skal ifølge The New York Magazines filmblogg Vulture være i gang med å se på mulighetene for å lage en film basert på Halo-universet.

Etter at det høyprofilerte samarbeidet mellom Microsoft og Peter Jackson strandet, og senere surnet i offentligheten, har planene om å bringe spillmerkenavnet til det store lerretet stanset litt opp.

Helt til nå, i hvert fall.

For at dette skal kunne bli en realitet, er DreamWorks interesserte i å sikre seg rettighetene til bøkene  — ikke selve Halo-spillene og historien som brettes ut gjennom serien. Dette er en måte å hindre at det oppstår konflikter og rettssaker, ettersom både Universal og Fox tidligere har vært tilknyttet et Halo-filmprosjekt.

Vulture skriver at det er flere fordeler enn de rent formelle ved å lage en film basert på bøkene. Dette viser for det første at DreamWorks er villige til å forplikte seg på en annen måte enn tidligere forsøk på å lage en Halo-film. Universal skal ha brukt svært mye penger på innledende arbeid sammen med Ringenes Herre-regissør Peter Jackson — og ved å hevde at man bruker et annet kildemateriale lagt til det samme universet, slipper man å få søksmål mot seg.   Lys fremtid for Halo? Tidligere styreformann i Universal Pictures, Stacey Snider, er nå en av toppene i DreamWorks, og hun vet dermed hva de ulike fallgruvene er. I fjor sommer, i forbindelse med premieren på «District 9», fortalte Peter Jackson til Joystiq hva som egentlig skjedde med hans Halo-prosjekt som ble annonsert tilbake i 2006, og som både inkluderte et nytt spill og en film.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer