Spielberg vil ha stjernekrig

Steven Spielberg får ikke oppfylt drømmen om å regissere en Star Wars-film.

Den anerkjente regissøren Steven Spielberg har avslørt at han tryglet George Lucas om å få lage en Star Wars-film. Men Lucas er for stolt av kreasjonen sin til å la stjerneregissør Spielberg få prøve seg. Paret har jobbet sammen på flere filmsett tidligere, blant annet med Indiana Jones.

- Jeg har spurt om å få lov til å regissere én film, men han nekter. Jeg spurte også for 15 år siden, og fikk nei. Jeg skjønner hvorfor, Star Wars er Georges baby, sier Spielberg til Empire magazine.

- Dette er Georges verk og det har hans fingeravtrykk. Han veit at jeg har Jurassic Park og Indiana Jones. Men George har Star Wars, og jeg tror ikke han føler seg tilbøyelig til å dele noe av det med meg.

Speilberg er nå aktuell med filmen Minority Report, med Tom Cruise i hovedrollen. Han jobber også med den fjerde Indiana Jones-filmen.

- Moroa med Indiana Jones, er at jeg får besøkt en del av barndommen min igjen. Det er en mulighet for oss alle til å reise tilbake, føle oss unge og opptre som ungdommer. Harrison Ford kommer til å være full av energi, som alltid. Det er kjempespennende. Han kommer til å være 62 år når filmen ut, men har fremdeles snert i pisken.

Delta i vårt Star Wars-forum!