Spielbergs nettdrømmer

To tegnefilmer regissert av Steven Spielberg og Ron Howard sendes over nettet i dag.

De to kortfilmene med navnet «Dreams» har tegnede versjoner av Steven Spielberg og Ron Howard i hovedrollene. De to forteller om sine drømmer. Filmene vises på Countingdown.com, nettstedet som er restene av de to superregissørenes drøm om Pop.com.

Bak animasjonen står Spielbergs selskap PDI Dreamworks, best kjent for filmen «Antz» (1998).

- Det er første gang Spielberg og Howard har laget noe kun for nettet. Vi glade for å gi denne muligheten til fans pålogget over hele verden, sier Tim Doyle i Countingdown.com til Mr. Showbiz.

Regissørenes historie

Et av poenget med filmene er at fans skal bli bedre kjent med regissørene bak filmer som «Redd mening Ryan» og «Apollo 13».

- I en film forteller regissøren en historie. I «Dreams» forteller de en historie som hendte dem. Det hele blir mer personlig og forhåpentligvis blir tilhengerne bedre kjent med regissørene, sier Philip Nakov fra Countingdown.com til Ananova.

Støtter nettfilmer

«Dreams» er ikke bare laget for å fortelle om to regissørers drømmer. Spielberg er opptatt av filmskaperes muligheter til å vise frem sine arbeider på nettet. Å lage Dreams er hans måte å støtte filmer vist på nettet.

- Ideen bak «Dreams» er at Spielberg vil støtte mulighetene nettet gir for at flere kan vise frem sine filmer, sier Martin Levy, Spielbergs presseagent, til Ananova.