Spielbergs spiondrama kommer neste høst

Har fått penger til å lage film om flyet som skulle til Bodø.

SKULLE TIL BODØ: Et fly av typen Lockheed U-2 var i 1960 på vei til Bodø da det ble skutt ned i Sovjetisk luftrom. Steven Spielberg lager film om den diplomatiske krisen som fulgte. Foto: Master Sgt. Rose Reynolds. Wikimedia Commons lisenskode: VIRIN DF-ST-98-01955 & 960601-F-6300R-041
SKULLE TIL BODØ: Et fly av typen Lockheed U-2 var i 1960 på vei til Bodø da det ble skutt ned i Sovjetisk luftrom. Steven Spielberg lager film om den diplomatiske krisen som fulgte. Foto: Master Sgt. Rose Reynolds. Wikimedia Commons lisenskode: VIRIN DF-ST-98-01955 & 960601-F-6300R-041 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Den kalde krigen kunne fort blitt varmere i kjølvannet av den såkalte U-2-affæren i 1960.

Et amerikansk rekogniseringsfly (en Lockheed U-2) ble skutt ned i sovjetisk luftrom da det var på vei fra Pakistan til Norge. Det fløy i ekstrem høyde for ikke å bli fersket i å knipse bilder av russiske hemmeligheter.

Flyet ble likevel observert, og pilot Francis Gary Powers klarte ikke å komme unna. Han hoppet ut før flyet gikk i bakken, men ble tatt til fange - og ble midtpunktet for en diplomatisk krise.

Tom Hanks i hovedrolle
Det er denne krisen Steven Spielberg nå vil dramatisere. Etter et manus som er tilpasset av selveste Coen-brødrene, basert på en tidligere skisse fra Matt Charman.

Denne helgen har Fox kommet om bord for å delfinansiere prosjektet, sammen med Dreamworks. Det skriver Hollywood Reporter.

Filmen mangler tittel, men har derimot fått premieredato: 16. oktober 2015.

I hovedrollen finner vi Tom Hanks. Han spiller ikke piloten, men advokaten som USA sendte for å forhandle om skjebnen hans. James Donovan.

Hans livs sak, tør vi gjette. Dette var bare et par år før Kubakrisen, i en tid der USA og Sovjet var skremmende nære ved å begynne å kaste atombomber på hverandre.

Lager Roald Dahl-film
Med sine 67 år har Spielberg nådd norsk pensjonsalder, men viser ingen tegn til å sette på bremsene.

Rett etter han er ferdig med å filme spion-/advokatdramaet går han løs på et større prosjekt, nemlig filmatiseringen av Roald Dahls «SVK».

Denne skal være klar året senere, i 2016.

To filmer med en norsk link, og to filmer vi gleder oss veldig til.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer