Filmfestivalen i Cannes:

Spike Lee: - Denne høyreekstreme dritten foregår over hele verden, og vi må våkne opp

Regissøren forteller den sanne historien om en svart politimann som infiltrerte Ku Klux Klan på syttitallet.

KOMEDIE OM KLANEN: Legedariske Spike Lee har laget film en svart politimann som infiltrerte Ku Klux Klan på syttitallet. I går hadde filmen premiere under filmfestivalen i Cannes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CANNES (Dagbladet): Det er ikke lenge siden den legendariske filmskaperen Spike Lee fikk høre om den virkelige historien til Ron Stallworth, en svart politimann som på begynnelsen av syttitallet infiltrerte Ku Klux Klan. Stallworth snakket med klanen på telefonen, men hadde en hvit kollega som gikk undercover og faktisk møtte klansmedlemmene under Stallworths navn. Stallworth fikk både medlemskap og etter hvert en lederposisjon i klanen. Det er denne historien som gjenfortelles i Spike Lees «Blackkklansman», en film med sterke komiske drag og en dypt alvorlig kjerne.

Som komedie

- Da jeg hørte om det, spurte jeg: Er det sant? Det hørtes ut som en Dave Chappelle-skit, sier Lee når han møter pressen under filmfestivalen i Cannes.

- Vår jobb var å trekke linjer mellom denne historien og det som skjer i dag, for det har ikke vokst frem ut av ingenting.

På slutten av filmen viser Lee klipp fra drapet på Heather Heyer, som ble kjørt ned og drept av en ung hvit høyreekstremist under en demostrasjon i Charlottesville i fjor.

- Tragedien skjedde etter at vi var ferdige med innspillingen, sier Lee.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer