Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Spill er Satans Sudoku

Times-journalist kaller spill «crack for hjernen».

Jack Thompsons seneste uttalelser har tydeligvis gitt spillmotstandere vann på mølla. Nå går kvinne- og familiejournalist i The Times, Janice Turner, kraftig ut mot mediet.

- Spill er Satans Sudoku, crack for hjernen. Selv den dårligste tegnefilm eller teiteste såpeopera lærer et barn om roller, handling, drama, humor og livet. Når barn spiller, blir de mentalt fengslet, og bundet til deres onde skaperes hjerner, skriver en hissig Turner i sin spalte.

Artikkelen hennes bygger på studier som viser at britiske barn i gjennomsnitt bruker fem timer og 20 minutter om dagen foran en multimediamaskin. Nå mener hun barn bruker TV-fri tid på spilling istedenfor å gå på lekeplassen, og ikke søren om hun vil bidra til det.

- Mine barn leker ute. Jeg nekter å kjøpe bærbare konsoller, Xbox, GameCube og PS2 til dem, skriver Turner, som tydeligvis ikke har fått med seg at 360, Wii og PS3 er på markedet.

Spalten har naturlig nok fått enormt med kommentarer, og flere uttrykker sin misnøye med Turners sterke meninger.

- Janice, kanskje du og Florida-advokat Jack Thompson burde starte en spillhateklubb? Søren, ungene dine kan også bli med i den siden det ikke virker som om de har noe annet å gjøre, skriver Zach. F. fra Alabama, USA.

- SATANS SUDOKU: En journalist i The Times langer ut mot dataspill. Dette bildet er hentet fra Xbox 360-spillet «Overlord». Foto: CODEMASTERS
- SATANS SUDOKU: En journalist i The Times langer ut mot dataspill. Dette bildet er hentet fra Xbox 360-spillet «Overlord». Foto: CODEMASTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media