Spill golf hjemme i stua

... eller slåss med tv-en, om du vil.

(Dagbladet.no): Det er allerede full aktivitet foran tv-en i mange norske hjem. Folk veiver med armene foran «EyeToy»-kameraet til PlayStation 2, danser seg svette på dansematter til «Dance Dance Revolution», synger seg hese med «Sing Star» og hamrer seg slitne på kongotrommene til «Donkey Konga». For å nevne noe.

Og nå skal norske spillere aktiviseres enda mer, med den nyeste spilldingsen «Game Trak».

Vær med i spillet 

«Game Trak» er en ny linje med spill fra Mad Catz, som hører sammen med en baseenhet som står på stuegulvet. I denne baseenheten, som du kobler til en PlayStation 2, er det to uttrekkbare tråder som du fester til et par hansker - og vips, du er med i spillet.

Takket være avanserte bevegelsessensorer kan «Game Trak» spore den minste bevegelse du gjør med armene - helt ned til millimeternivå - og overføre det til handling på tv-skjermen.

I tilknytning til baseenheten er også en liten matte som du kan tråkke på for å bekrefte valg på skjermen, men denne kan senere byttes ut med for eksempel en dansematte.

På en presentasjon i går fikk vi prøve «Game Trak» med de to første spillene som skal gis ut i serien, «Real World Golf» og «DarkWind».

Sammen med «Real World Golf» så følger det med en mini-golfkølle, som ikke har noe annen funksjon enn at du skal føle at du holder i en golfkølle. Alt du gjør med kroppen din registreres via hanskene og trådene som er koblet til «Game Trak»-enheten.

Spillestilen følger deg

Så når du svinger løs i stua, gjør golfspilleren nøyaktig det samme på skjermen. Du kan justere hvor slagene skal rettes ved å løfte litt på høyre eller venstre arm - før du svinger løs med nøyaktig så mye kraft som du tror må til for å få den virtuelle ballen så nær hullet som mulig.

Takket være sensitiviteten til «Game Trak» så vil spillestilen din på den virkelige golfbanen følge deg på skjermen. Spillet registrerer hvordan og hvor hardt du treffer ballen - og det er full mulighet til å skru ballen etter eget ønske.

Det hele fungerer faktisk overraskende bra, og det er så moro og intuitivt at det kan fenge selv den bitreste golfmotstander. Om du i tillegg kombinerer spillet med en stor skjerm, så er du ikke langt unna det man opplever med langt dyrere golfsimulatorer.

Slitsom slåssing

Slåssespillet «DarkWind» er ikke fullt så ambisiøst som «Real World Golf» - her skal du slå løs mot en motstander på skjermen. I motsetning til golfspillet - der du står sidelengs - så står du her med ansiktet rett mot skjermen.

Den første bekymringen er derfor at man skal komme litt for nærme skjermen med nevene - det kan fort bli både vondt og dyrt - men de tankene forsvinner raskt når du merker hvor sliten du blir av å slå ut i løse luften.

Det er nemlig et treningsaspekt ved «Game Trak» - og det kommer til syne ved slutten av hver kamp, der spillet oppgir sånn cirka hvor mange kalorier du har brent.

- Det er en rekke andre spill på vei, blant annet baseball, sverdkamp og et partyspill med for eksempel ping-pong og bowling. I tillegg så vil det komme en rekke fitness-spill til «Game Trak» som gjør det mulig å trene foran tv-skjermen, forteller Nicki Repenning i Mad Catz til Dagbladet.no.

Selve baseenheten til «Game Trak» vil ha en veiledende pris på 299 kroner når den kommer i løpet av september, og spillene vil koste rundt 399 kroner.

SVINGER KØLLA: Niels Kristian Amlie i distribusjonsfirmaet FunSoft svinger golfkølla.
KOBLET MED TRÅDER: Små tråder kobler spilleren opp mot «Game Trak»-baseenheten.
GOD SVING: Her demonstrer Nicki Repenning hvordan man skal treffe en virtuell golfball med full tyngde.
HARDT SLAG: Niels Kristian Amlie gir motstanderen på skjermen bank.
BASEENHETEN: Denne «klossen» står trygt på gulvet foran deg når du spillet - koblet sammen med en matte du kan tråkke på for å bekrefte valg i spillene.
OPPKOBLET: Trådene festes enkelt til de medfølgende hanskene, som ikke vil være laget av et like svett materiale ved lansering.