Spill-mester kåres i helga

Hvem er best i terror?

(Dagbladet.no): NESL er en norsk elektronisk spill-liga der lagene kjemper mot hverandre det enormt populære nettspillet «Counter-Strike».

10 lag i elitedivisjonen har i over en måned kjempet om en plass blant de fire beste. Disse går nå til playoff-kamper på en nettkafe i Skien. Bak NESL finner vi spillentusiast Stian «Morpheus» Johansen.

- Få barnesykdommer

- Jeg er meget fornøyd med hvordan vår første runde har gått. Vi har hatt får barnesykdommer til å være nyoppstartede og det er bare småting som har gått galt. Men vi blir nok litt strengere neste gang, slik at deltagerne vet hva de har å forholde seg til, sier Johansen til Dagbladet.no.

Dataspill-ligaer og turneringer har lenge vært store hendelser og mye penger i utlandet. Dagbladet.no skrev skrev i fjor om fem nordmenn som kjempet om 700 000 kroner i en spillturnering i Dallas, USA.

Stigesystem

Kampene foregår over nettet og Counter-Strike er blant de mest populære nettspillene i verden. Johansen har spilt lenge, og fikk inntrykk av at mange ønsket en spill-liga her hjemme. Etter at 300 klaner meldte sin interesse under en uformell forespørsel bestemte Johansen seg for å starte NESL.

- 20 lag, 10 i elite og 10 i førstedivisjonen har vært med denne gang. Med en gang playoff er ferdig skal vi planlegge et stigesystem der nye lag kan spille seg inn i førstedivisjon og så eventuelt videre opp til elitenivå. Vi har stor pågang av andre lag som ønsker å være med, sier Johansen.

Favoritten

Incredible Teamaction er favoritten til å stikke av med seieren på lørdag. De har vunnet alle sine kamper til nå. På lørdag klokka 19.00 skal de kjempe om 10 000 kroner.

- Incredible Teamaction har utmerket seg, men de kjemper mot ganske gode lag. Det er fortsatt spennende, sier Johansen.