Spill opp til dans

Til alle nerder der ute: Her er alle nyhetene fra verdens største dataspillmesse i Los Angeles.

Det er ikke mindre enn revolusjonerende det som nå skjer i spillmarkedet - både i forhold til konsoller og spill. Microsoft lanserer Xbox i USA til høsten og i Norge neste år. Microsoft holder kortene tett til brystet, så det er vanskelig å si om konsollen er verdt å vente på. Xbox sjefen sjøl, Robbie Bach, er imidlertid klar i sin tale:

- Xbox blir en revolusjon på nivå med hva MTV gjorde med musikkindustrien, sier han.

Det er mye å glede seg over innenfor PC-spill, Playstation 2 og Nintendo, også. Ikke minst er denne månedens nyhet, Gameboy Advance, noe å se fram til. Spillene blir mer og mer imponerende: Grafikken er så god at flere spill begynner å minne om film - med den forskjellen at du er både produsent, regissør og hovedrolleinnehaver. Når du i tillegg kan spille interaktivt med japanere, amerikanere og svensker, begynner det virkelig å svinge. Og: Norskbaserte Funcom lanserer storspillet Anarchy-Online i Norden og i USA mot slutten av måneden. Det er noe å glede seg til, det!

Game Boy

Foreløpig er det klart at eventyrspillet «Super Mario Advance», racingspillene «F-Zero: MAXIMUM VELOCITY» og «Top Gear GT Championship» samt «Tweety and the Magic Gems» og «Pinobee» kommer ut sammen med den nye konsollen GameBoy Advance. Sportsfantastene kan samtidig se fram til «Tony Hawk\'s Pro Skater 2» og du kan krige i «Army Men Advance». 19. juli er sportsspillet «High Heat Major League Baseball 2001» ventet, mens racingspillet «Mario Kart Advance» er klar 13. september. Action kan du vente deg 20. september med «X-men: Reign of Apocalyse» og «Spiderman Mysterio\'s Menace», og det er ventet at mange nye titler kommer til sommeren.

For Nintendo 64 kommer racingspillet «Excite Bike 64» i sommer, mens familiespillene «Paper Mario/Mario 2» og «Mario Party 3» kommer til høsten og vinteren. Actionspillet «Pokémon Stadium 2» kommer i oktober.

Game Boy Color er ute med «Pokémon Puzzle Challenge» i neste uke, og kommer 15. juni ut med «Mat Hoffman BMX», «Spider-Man 2: The Sinister six», «X-men Wolverine\'s Rage» og «Commander Keen». «Pokémon Crystal», «Hunchback», «James Bond: The World Is Not Enough» og «FIFA 2001» kommer alle til høsten.

Nintendo Game Cube, som kommer til Norge i april neste år, kommer med flere spill for voksne. Blant annet strategispillet «Pikmin».

PC-spill

«Medal of Honor Allied Assault» kommer ut i oktober. PlayStation-utgaven har blitt rost av kritikere, og nå er altså serien klar på PC. Grafikken blir drevet fram av en modifisert «Quake III»-motor. Gjennom over 20 oppdrag vil du oppleve andre verdenskrig både i Normandie og på ubåtoppdrag i Trondheimsfjorden. «Anno 1503» kommer ut i november. I dette spillet skal du skape eller erobre den nye verden i 1503. Strategispilet er fullt av detaljer, og går for å være en blanding av «Sim City» og «Age of Empires». «Command & Conquer Renegade» kommer ut i november. Her skal du være elite GDI kommandant på mange skumle oppdrag. Du kan også spille multiplayer. «Simsville» kommer før jul en gang. Med dette spillet klones «The Sims» og «Sim City».

PlayStation

«NBA Street» kommer i juli. Dette er basket på gatenivå, hvor du kan plukke ut dine egne basketlegender. Målet er ikke bare å vinne, men å vinne med gatas stil og verdighet. «Gran Turismo 3: A-Spec» kommer i august - og det er det mange som venter på! Dette er et detaljrikt spill med den eksakte lyden av den bilen du faktisk kjører. Her er alt fra konebiler til Formel-1. Og, ikke minst, helt nye baner. «This Is Football 2002» kommer i september. Dette er et fotballspill hvor du kan spille på over 13 verdensberømte stadioner og i over 20 forskjellige turneringer. Det er også en egen fotballskole del i dette spillet, slik at du skal kunne lære deg alt fra Beckham-frispark til Lois Figo-finter. «F1 2001» kommer også i september - et skikkelig actionpakket bilrace! Kommer også ut på PC og på Xbox. I oktober kommer «Wipeout Fusion». «Wipeout»-serien har på mange måter vært banebrytende og viktige for Playstations suksess. Med det fjerde spillet i serien kommer ekstra baner, skip - og musikk. «James Bond - Agent Under Fire» kommer også: James er seg sjøl lik: Spionering, bilkjøring og action. Spillet har en historie som er ny i forhold til de mange Bond-filmene, men spillet er selvsagt tro mot Bond-tradisjonen. «Harry Potter & The Philosophers Stone» kommer i november. Har du lest bøkene? Til høsten kommer filmen - og samtidig kommer altså spillene. Du kan utforske Harrys mange mysterier både på PlayStation 2, PC, GameBoy, GameBoy Colour og Gameboy Advance. «FIFA 2002» kommer i november. Som alltid er dette fotball for alle penga - denne gangen med et nytt system for pasninger og taklinger, samt nytt dommersystem. Inneholder hele den norske Tippeligaen. Kommer på begge PlayStation-konsollene og PC. «Jak & Daxter: The Precursor Legacy» kommer i desember - en stor og imponerende grafisk verden hvor det venter mange oppdrag. Dette er et av de spillene som ble mye omtalt under den store spillmessen i Los Angeles. «Metal Gear Solid 2» kommer til vinteren. Handling: Nye fete sekvenser i forsøket på å infiltrere framfor å bruke Rambo-egenskapene overfor fienden. Et «must» for PS2-eiere.

Les anmeldelser av nye spill i neste ukes FREDAG.

FRA SONY: Playstation2.
FRA MICROSOFT: Xbox.
<B>NY GAMEBOY:</B> I år lanseres et ukjent antall nye spill i Norge. Mange av dem er spesialdesignet for den nye konsollen Gameboy Advance - som har mye større minne og kapasitet enn velkjente Gameboy Colour.