Spill-proffene forteller

Nordmannen Jonas «bsl» Alsaker Vikan kjemper om 200 000 kroner i dataspill-premie. Her forteller han og «Morpheus» om nattas «Counter-Strike»-spilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet.no og Cplcoverage.net samarbeider om å dekke den store spillturneringen CPL Dallas Winter 2003.

Fem nordmenn deltar på forskjellige lag som spiller «Counter-Strike». Alle nordmennene er videre i turneringen som har en førstepremie på 200 000 kroner. En av dem er Jonas «bsl» Alsaker Vikan fra Trondheim. Stian «Morpheus» står bak nettsida Cplcoverage.net.

«bsl» forteller

Les «bsl» og «Morpheus»\' oppsummering fra de første rundene:

Fra CPL Dallas Winter 2003

Da er turneringen her i Dallas skikkelig i gang og første runde i winners-bracket er over. Alle de beste lagene har vært i ilden, det har vært noen tette matcher, men hittil har de mest spennende lagene gått seirende ut av oppgjørene.

Sett med våre øyne ble det en tøff start på turneringen. En seeding av de beste lagene avgjør hvem som skal møte hvem i hvilken fase av turneringen, og det lønner seg å være seedet høyest mulig (for å få svakest mulig motstand og dermed enklere vei til de høyeste plasseringene).

Seedingen gjøres på bakgrunn av lagenes prestasjoner ved tidligere turneringer og siden NoA er et nytt lag så er dette den første turneringa vi deltar på sammen. Dette førte til at vi ble seedet som nr 27 og skulle bryne oss på det amerikanske laget «Echo7» seedet som nr 6 allerede i andre runde.

Det hele ble en jevn affære, men NoA vant til slutt 13-10 og går videre til tredje runde i upperbracket hvor vi skal møte det amerikanske laget

<> Jonas «BSL» Alsaker Vikan <>
 • Jonas Alsaker Vikan, 22 år, født og oppvokst i Trondheim.
 • Studerer psykologi ved NTNU i Trondheim.
 • Har spilt aktiv Counter-Strike i cirka 3 år og har tidligere vært profesjonell spiller for et lag i Brasil (sommer2003)
 • Jeg bor for tiden i Los Angeles hvor jeg spiller profesjonelt for det amerikanske laget Noa.
 • <> NoA bestaar av en fra Canada, en fra USA og to andre nordmenne, Lars «Naikon» Olaisen og Hallvar «Knoxville» Dehli.
 • «SK.swe» vs «Clan Online» (SK rangeres som verdens beste clan og har norsk «ElemenT» i spillerstallen.)
 • «4Kings.Intel» vs «Punto.cL»
 • «Forsaken» vs «NoA» (NoA er clanen bsl spiller for og består av 3 norske spillere, «Naikon», «bsl» og «Knoxville»)
 • «Adrenaline[GX]» vs «MIBR» (Dette er clanen XeqtR spiller for)
 • Resultater fra gårdsdagens kamper.
 • Dagens Kamper
 • Vurdering av lagene

  Jonas «bsl» Alsaker Vikan og Stian «MW-Morpheus» Johansen

«Forsaken» som gikk videre på bekostning av våre islandske venner i laget «Drake» tidligere i dag.

Andre «norske» resultater:

Jørgen «XeqtR» Johannessens «Adrenaline[GX]» vant 13-7 mot amerikanske «GSX» og skal spille mot brasilianske «Mibr» i neste runde i morra. Disse to lagene har trent mye mot hverandre under oppladningen til turneringen her i Dallas, så dette bør bli en spennende kamp mellom to lag som kjenner hverandre godt.

Favorittene, svenske «Schroet Kommando», med nordmannen Ola «Element» Moum i spissen gikk også lett videre ved å slå amerikanske «TSO» 13-0 tidligere i dag. I tredje runde møter de sine svenske landsmenn «Online».

Dagens kamper

Fredag er den store dagen her hvor det meste blir avgjort. Alle kampene foruten finalen (lørdag) spilles, så det er i dag det gjelder å ha kvikke fingre og is i magen. Forhåpentligvis får vi se en eller flere nordmenn på pallen når skuddene stilner og dataskjermene slås av her i Dallas.

Her en en liten oversikt over noen av dagens kamper som er verdt å få med seg:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer