Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spill til massene

1300 nye dataspill på tre dager. Det er hva de 60.000 besøkende på årets E3-messe i Los Angeles kan forvente.

Fra 14. til 16. mai vil hele spillverdenen rette sin oppmerksomhet mot Los Angeles og Electronic Entertainment Expo (E3). Godt og glorete pakket inn på et veldig stort messeområde, inviterer den amerikanske spillforeningen Interactive Digital Software Association (IDSA) til det som for spillinteresserte best kan betegnes som et inntrykksorgie uten sidestykke.

Messen, som kun er åpen for folk som jobber i bransjen og journalister, er stedet der man først får se - og prøve - de spillene som er under produksjon. På godt, amerikansk vis spares det ikke på noe, og for uinnvidde kan det hele virke som et høyteknologisk karneval - med tilhørende latex-kledde Lara Croft-kopier og denslags. Trenger jeg si at størstedelen av publikummet er menn?

Alle de store og små spillselskapene rigger opp standsmessige stands, og visningene av spillene foregår både i offentlighet og bak lukkede dører. Dagbladet vil være tilstede under hele messen, og har en fullstappet avtalebok - og alt vil deles med leserne fortløpende, både i papiravisa og på Dagbladet.no - også ved hjelp av blogging.

I tillegg til de rene spillene, vil også svært mye tilbehør og annet snacks bli presentert. Nintendo, Sony og Microsoft er alle sterkt tilstede, og hva de har å fortelle om sine nyheter vil bli klart om bare få dager.

På forhånd har nesten alle utstillerne svart på hva de vil presentere. 83 prosent av spillene vil være i salg før jul, og flesteparten av dem vil være action- og sportsspill. Her er noen andre tall om spillene som vises på E3 2003:

57,3 prosent vil være til konsoller

26,7 prosent vil være til PC

8,6 prosent vil være til håndholdte spillmaskiner

4,7 prosent vil være til PDAer, mobiltelefoner, og annet

2,6 prosent vil være online- og internettspill

GUTTEGLEDER: Microsofts spillheltinne "Raven" møter deltaker fra et annet spill under messa i Los Angeles. Raven blir hovedperson i et nytt Xbox-spill.
NEO: En tunnel fører inn til SEGAs seksjon på E3-messa. Nenonskiltet forteller: "Opponents are everywhere."
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media