- Spillavhengighet ikke en psykisk sykdom

Legedebatt i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): I helgen samlet den amerikanske legeforeningen American Medical Association seg for å diskutere hvorvidt avhengighet av dataspill kunne betegnes som en psykisk sykdom eller ei.

Spesielt etter de siste års økning i populariteten av online-baserte rollespill, som for eksempel «World of Warcraft», har stadig flere spillere (og deres nærmeste) over hele verden merket at det av og til kan bli litt for mye av det gode.

Spørsmålet de amerikanske legene stilte seg var altså om dette kunne regnes inn blant andre etablerte psykiske sykdommer - et spørsmål de imidlertid ikke kom fram til et svar på, ifølge Gamesindustry.biz.

- Det er ingenting her som antyder at dette er en kompleks tilstand på lik linje med alkoholisme eller andre misbrukssykdommer, og det kan ikke kobles opp mot ordet \'avhengighet\', sa dr. Stuart Gitlow i American Society of Addiction Medicine ifølge nettstedet.

Legene ble enige om at det trengs mer forskning på området, og at dersom denne viser at spillavhengighet er en reel sykdom, vil det kunne bli inkludert i diagnoseregisteret til den amerikanske psykiatriforeningen om fem år.

Den endelig uttalelsen fra den amerikanske legeforeningen er ventet senere denne uka.

IKKE EN PSYKISK SYKDOM: Amerikanske leger ble ikke enige om avhengighet av dataspill kan defineres som en psykisk sykdom. Her et illustrasjonsbilde fra en nettkafé i Kina. Foto: EPA / SCANPIX
IKKE EN PSYKISK SYKDOM: Amerikanske leger ble ikke enige om avhengighet av dataspill kan defineres som en psykisk sykdom. Her et illustrasjonsbilde fra en nettkafé i Kina. Foto: EPA / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer