Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Spillavhengighet løses ikke med internettsensur

Hvis Actis vekter hensynet til de avhengige mer enn milliarder, så bør de gjøre samme u-sving som de sakte, men sikkert har gjort i ruspolitikken.

SAMME MÅL: Jeg skal være ydmyk nok til å slå fast at jeg tror Actis og Unge Høyre har det samme målet: En spillpolitikk som legger til grunn skadebegrensing, reduksjon i spillavhengige og som kanaliserer spillere til ansvarlige aktører, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB scanpix
SAMME MÅL: Jeg skal være ydmyk nok til å slå fast at jeg tror Actis og Unge Høyre har det samme målet: En spillpolitikk som legger til grunn skadebegrensing, reduksjon i spillavhengige og som kanaliserer spillere til ansvarlige aktører, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pernille Huseby i Actis skriver i Dagbladet 19. september at «i norsk spillpolitikk må vi være opptatt av mennesker, ikke milliarder» og kritiserer Unge Høyres standpunkt om å innføre en lisensordning for pengespill.

Samtidig hyller Actis Stortinget for at man tidligere i år vedtok DNS- blokkering av utenlandske spillselskap og ga Lotteritilsynet flere fullmakter for å kunne overvåke utenlandske transaksjoner.

Stortingets vedtak før sommeren går svært langt i både personvern og ytringsfriheten til den enkelte borger.

I tillegg er inngrepene ingen sterk lut mot uansvarlig spill. I sitt forsøk på å sensurere internett, så konstruerer man egentlig bare en lettvegg som det er enkelt å komme seg rundt.

Jeg skal være ydmyk nok til å slå fast at jeg tror Actis og Unge Høyre har det samme målet: En spillpolitikk som legger til grunn skadebegrensing, reduksjon i spillavhengige og som kanaliserer spillere til ansvarlige aktører.

Det er også derfor det er på tide å tenke nytt i spillpolitikken. Det ene forslaget etter det andre har forsøkt å hindre spill hos andre enn Norsk Tipping. Resultatene har derimot ikke kommet. Uregulerte spill tar stadig større markedsandeler, og kontrollen forsvinner ut av myndighetenes hender.

Om man tror at utfordringer knyttet til spillavhengighet løses med en kinesisk mur på internett, som det er lett å klatre rundt, så fortsetter man kampen mot vindmøller.

Å stille krav, få regulert markedet og erkjenne at internett er kommet for å bli, er antakeligvis den eneste måten å virkelig ta spillavhengighet på alvor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!