Spillbar «Half-Life 2» på nett

Kildekoden til årets mest hypa spill ble nylig stjålet. Nå skal det finnes en spillbar versjon på nettet.

Det ble nylig kjent at kildekoden til «Half Life 2» ble stjålet fra maskinene til spillets produsent, Valve, etter at hackere sannsynligvis har jobbet i månedsvis med å forberede et angrep.

Angrepet kan ha vært spesialkonstruert og hackerne ser ut til å ha hatt ett mål for øyet - å få tak i kildekoden til Half Life-oppfølgeren.

Nå melder CNN.com at tyvene sannsynligvis har fått med seg mer data enn det som først ble kjent.

De skal blant annet ha fått med seg spillkart og andre nødvendige komponenter som kreves for å sette sammen en spillbar versjon av spillet.

Spillbar beta?

Ulike diskusjonsfora på nettet glødet tirsdag etter at en rekke innlegg kunne avsløre lenker til det som skal være hittil upubliserte bilder fra spillet.

Med fare for å ta knekken på samtlige søkemotorer på nettet sier ryktene samtidig at det nå eksisterer en spillbar beta-versjon av «Half Life 2» tilgjengelig, men Valve har ikke bekreftet dette.

Halflife2.net er en fanside som arbeider tett sammen spillprodusenten Valve. Nettsiden bekrefter langt på vei at det eksisterer en betaversjon av «Half Life 2» på internett:

- Som de fleste av dere i forum rundt allerede vet, har en versjon av «Half Life 2» funnet veien til peer-to-peer, IRC og andre nettverk verden over, står det på deres forum.

Det er fortsatt uklart om denne beta-versjonen inneholder hele spillet, eller om det bare er bestemte nivåer som kan spilles. Men Dagbladet.no har vært i kontakt med flere som hevder at de har prøvd spillet.

- Det er mye som mangler og det er mange bugs. Men det er mulig å spille deler av spillet, forteller en chatter til Dagbladet.no

Utsatt?

«Half Life 2» skulle egentlig vært sluppet i november, etter å ha blitt forskjøvet fra den opprinnlige utgivelsesdatoen i september. Nå er det store sjanser for at lanseringen vil bli utsatt nok en gang.

Valve vil fortsatt ikke uttale seg om hvilke konsekvenser tyveriet eventuelt får for lanseringen, men en talsperson for Vivendi Universal Games (VUG), som er selskapet som publiserer Half Life-spillene, skal ha bekreftet at utgivelsen vil bli utsatt.

- En tredjedel av kildekoden ble stjålet. Dette er alvorlig fordi det tvinger oss til å utsette utgivelsen av spillet med minst fire måneder, det vil si til april 2004. Det er den tiden som trengs for å skrive om deler av spillet, sier direktør for Christophe Ramoz ifølge den franske avisen Les Echos.

En annen kilde med kjennskap til VUG hevder likevel at april-datoen ikke er sikker, ettersom selskapet ikke har fått noen klar informasjon om datoen fra Valve.

MASSE BILDER:</B> Dette er et av en haug bilder som finnes på nettet, og som skal stamme fra det stjålne spillet «Half Life 2».
LAGT UT SPILLET:</B> «Half Life 2» i betaversjon skal finnes på nettet. Bilder fra spillet finnes på nå en rekke ulike forum.