Spillbransjen gjør seg klar for nye tider

Game Developers Conference er i gang.

HVA FORTELLER HAN I ÅR? Nintendo-president Saturo Iwatas tale på onsdag er et av høydepunktene på årets spillutviklerkonferanse GDC i San Francisco. Foto: AFP PHOTO/Nintendo/Bob Riha, Jr.
HVA FORTELLER HAN I ÅR? Nintendo-president Saturo Iwatas tale på onsdag er et av høydepunktene på årets spillutviklerkonferanse GDC i San Francisco. Foto: AFP PHOTO/Nintendo/Bob Riha, Jr. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAN FRANCISCO (Dagbladet.no): I dag starter dataspillkonferansen Game Developers Conference i San Francisco. Spillutviklere, bransjefolk og journalister skal hele uka diskutere det aller meste som har med spillutvikling å gjøre - samt få se på en rekke nye spill for første gang.

Et tydelig tegn ved årets GDC er at spillbransjen, som de fleste andre internasjonale bransjer, også er blitt påvirket av den pågående finanskrisen.

Nye temaer
Flere av de aller største spillselskapene, som EA og THQ, har den siste tiden måttet rapportere negative tall og varslet oppsigelser, noe som igjen vil prege rekrutteringssiden ved GDC.

Med forelesninger som Surviving the Squeeze og Stability in the Stormy Weather er det tydelig at økonomien har påvirket den etablerte spillbransjen. Men en potensiell positiv effekt av dette er at flere øyne rettes mot de mindre, uavhengige spillutviklerne, som preger de første dagene av årets GDC.

- Folk finner måter å tjene penger med mindre budsjetter, og det krever kreativitet. Tingen med spillutviklere er at de er en gjenstridig mennesketype, som vil jobbe seg gjennom denne negative perioden, sier GDCs programansvarlige Meggan Scavio til AP.

Nyheter på vei
Tilstede på messen er en lang rekke små utviklere - men det er også god plass til de store sluggerne i bransjen, som i aller høyeste grad også er representert.

Noe av det det knytter seg stor spenning til, er hva Nintendo-president Satoru Iwata vil snakke om under sin tale som finner sted på onsdag. Det spekuleres i om Iwata vil avsløre noe nytt, uten at ryktene har vært spesielt konkrete.

Dagbladet.no er på plass i San Francisco hele uken, og vil rapportere fortløpende om smått og stort underveis. Blant høydepunktene er første titt på Funcoms kommende nye storsatsing, onlinerollespillet The Secret World. Vi vil også ta turen ut til den lokale spillutvikleren Double Fine, der Brütal Legend-utvikler Tim Schafer vil vise oss spillet.

Følg med utover uka her på Dagbladet.no - men dekningen vil også forsøksvis foregå på Twitter (@snorrebryne), og om vi klarer å få det tekniske til å fungere, også på en tidlig betafase av den nye spillbloggen vår!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer