Spillbransjen gjør seg klar for nye tider

Game Developers Conference er i gang.

HVA FORTELLER HAN I ÅR? Nintendo-president Saturo Iwatas tale på onsdag er et av høydepunktene på årets spillutviklerkonferanse GDC i San Francisco. Foto: AFP PHOTO/Nintendo/Bob Riha, Jr.
HVA FORTELLER HAN I ÅR? Nintendo-president Saturo Iwatas tale på onsdag er et av høydepunktene på årets spillutviklerkonferanse GDC i San Francisco. Foto: AFP PHOTO/Nintendo/Bob Riha, Jr. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAN FRANCISCO (Dagbladet.no): I dag starter dataspillkonferansen Game Developers Conference i San Francisco. Spillutviklere, bransjefolk og journalister skal hele uka diskutere det aller meste som har med spillutvikling å gjøre - samt få se på en rekke nye spill for første gang.

Et tydelig tegn ved årets GDC er at spillbransjen, som de fleste andre internasjonale bransjer, også er blitt påvirket av den pågående finanskrisen.

Nye temaerFlere av de aller største spillselskapene, som EA og THQ, har den siste tiden måttet rapportere negative tall og varslet oppsigelser, noe som igjen vil prege rekrutteringssiden ved GDC.

Med forelesninger som Surviving the Squeeze og Stability in the Stormy Weather er det tydelig at økonomien har påvirket den etablerte spillbransjen. Men en potensiell positiv effekt av dette er at flere øyne rettes mot de mindre, uavhengige spillutviklerne, som preger de første dagene av årets GDC.

- Folk finner måter å tjene penger med mindre budsjetter, og det krever kreativitet. Tingen med spillutviklere er at de er en gjenstridig mennesketype, som vil jobbe seg gjennom denne negative perioden, sier GDCs programansvarlige Meggan Scavio til AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer