Spillegal felespiller

Når pausene blir lange og kjedsomheten setter inn, da finner Annbjørg Lien (30) fram Nintendo-maskinen sin. - Heller dataspill enn ei god bok, mener felespilleren, som har vært spillegal siden tenåra.

Annbjørg Lien er ikke som alle andre musikere. Når bandbussen drar av gårde, setter Annbjørg seg godt til rette i baksetet og finner fram sin Game Boy Advance. Det er spilletid for landets mest kjente kvinnelige felespiller.

- Jeg er helt hekta på dataspill, og har vært det i mange år. Det begynte så smått med disketter på pc. Med bærbare Game Boy tok det helt av. Deretter ble det Game Boy Color og Game Boy Advance (GBA). Nå gleder jeg meg som en unge til GameCube kommer over nyttår. Spillene er en fantastisk verden.

Dropper bøkene

- Jeg spiller både før og etter konserter, og bruker spillene som pausefyll, på flyplasser og i bandbussen, innrømmer 30-åringen, som ikke opplever spillkonkurranse fra kollegene Steinar Ofsdal og Arve Moen Bergset i «Bukkene Bruse».

- Nei, jeg får ha spillene i fred for dem. Jeg tror det er slik at enten er du hekta på dataspill, eller så er du det absolutt ikke. Det finnes ingen mellomting, mener Annbjørg Lien, som har funnet en god medspiller i samboer Ole Bjørn Rasch (42).

- Vi deler interessen for dataspill og sitter gjerne foran TV-en og tar en runde med spill. Jeg spiller heller dataspill enn å lese ei god bok. Det medfører konstant dårlig samvittighet for bøker jeg gjerne skulle ha lest, innrømmer Annbjørg Lien, som før jul slapp cd-en «Den fagraste rosa» med Bukkene Bruse. Utpå nyåret kommer hun med ny egen plate: «Alien Alive».

- Høres ut som tittelen på et dataspill?

- Ja, kanskje. Men krigsspill, kampspill og strategispill er ikke noe for meg. Gi meg isteden et opplevelsesspill som Zelda, Mario eller Donkey.

Harde julegaver

Nye GBA-spill utgjorde en stor del av julegavene hos Annbjørg Lien i år. Det er hun svært glad for.

- Ja, jeg fikk mange spill, og ønsker meg stadig flere. Jeg har en ganske bra samling. Har også kjøpt noen få i utlandet, men venter som regel til de kommer hit til landet slik at det er m ulig å forstå bruksanvisningen. Spillregler på japansk blir liksom litt komplisert, ler Annbjørg Lien.

SPILLER PÅ FLERE STRENGER: Annbjørg Lien spiller fele så det rykker i dansefoten. Men når hun skal ha pause, spiller hun dataspill.