Spillegalskap

Norge hisser til krig. Med et dataspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WE\'VE GOT A MAN DOWN! skrikes det på engelsk idet vi kommer inn i rommet.

- Kjetil har fått ei flis i øyet, og den har gone septic , sies det.

- Du må tulle, sier sjefen og småløper ut av rommet.

Han er stressa.

Man skulle tro vi befant oss midt i en krigssone. Fullt så dramatisk er det ikke. Det ligger riktignok krig i lufta, men heldigvis bare på dataskjermene. Vi er på besøk hos det norske firmaet Innerloop, som lager dataspill. Det er ikke lenge til deres nyeste spill, «Project I.G.I 2» skal slippes på markedet. På alle pulter står tomme glassflasker, som en gang har inneholdt cola. Nok en deadline er overholdt.

FLISA I ØYET er reell nok, den, og designeren Kjetil må være hjemme noen dager. Det er visstnok ikke bra. Det går ut over teamworket .

- Jeg trodde forgjengeren til det spillet vi jobber på nå hadde solgt i 250000 eksemplarer på verdensbasis. Men seinere fikk jeg vite at det hadde solgt mye mer enn det, forteller Henning Rokling, sjef, snart tretti, og den med de mørkeste ringene under øynene.

- Det er forventet at det nye spillet skal selge mer enn det. Det er ikke rart vi har høyt forventningspress. Dessuten begynner vi å få dårlig tid, sier han, og blir stille. Etter en stund legger han til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer