Spillekåt Liam ga ekstrakonsert

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): En spillekåt Liam Gallagher ga en aldri så liten ekstrakonsert i lobbyen på Hotell Ernst i ettermiddag. I kveld går de på scenenn i en garantert fullstappet Bendiksbukt.

Lobbyen på Ernst er stedet å henge hvis du vil se stjernene på Quart. Tidligere i uka spilte Moby en aldri så liten solokonsert på hotellets flygel til ære for presse og forbipasserende.

Og i dag var turen kommet til Quartens andre store stjerne i år, Liam Gallagher.

For mens storebroer Noel er på ferie fordi han ikke gidder å turnere utenfor Storbritannia lenger, var Liam så spillekåt at han hang på seg kassegitaren og vandret syngende rundt i gangene på hotellet.

- Jeg er spent på konserten og er i fin form, sa Liam til NRK Metros Liv Kaldestad, som møtte han i gangen utenfort NRKs redaksjonslokale.

Ekte Oasis?

Og Liam er ikke den eneste som er spent. Mange nerver har stått lenge i helspenn i forbindelse med kveldens Oasis-konsert, som er det absolutte høydepunktet i årets program. Helt siden Noel ga opp 'oversjøisk turnering' har Quart-ledelsen vært nervøse både for hvorvidt bandet ville holde i sammenføyningene, og hvorvidt de ville få 'ekte vare' siden bandets kreative sentrum holdt seg hjemme. Tragedien i Roskilde senket heller ikke akkurat spenningsnivået før kveldens utsolgte konsert.

Men det ser altså ut til at det blir konsert i kveld, og rapporter fra andre konserter i Europa tyder på at bandet kan være vel så bra live uten, som med Noel.

NRKs Quart-sider